Tasarım Odaklı Düşünme tekniğini öğrenmek, hizmet ve ürünlerinde fark yaratmak isteyen herkese açık sertifika programına son başvurular 8 Şubat’a kadar…

Bugüne kadar Koç Üniversitesi tarafından kurumsal firmalara verilmiş olan ve 300’e yakın katılımcının işine ve kariyerine olumlu katkı sağlayan Tasarım Odaklı Düşünce Programı 18 Şubat 2019’da genel katılıma açılıyor.

Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking), Apple firması tarafından da kullanılan, dünya çapında etki alanı giderek büyüyen yeni bir düşünce tekniğidir. Doğru uygulandığında hataları minumum %85 oranında yok ettiği ve yaratıcı düşünmeyi teşvik ettiği ispat edilmiştir.

Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programları ve Koç Üniversitesi-Arçelik Yaratıcı Endüstriler Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUAR) işbirliğiyle düzenlenen sertifika programı, problem çözüm süreçlerinde düşünme yeteneğinin alışılmışın dışında ve insan odaklı birden fazla çözüm üretebilmek üzere geliştirilmesini ve deneyimlenmesini hedefliyor.

Üç gün sürecek olan programın kapsamında problemlerin keşifleri ve analizleri, bu problemler üzerine fikir üretimi süreçleri ve bu fikirlerin sunumuyla ilgili teknikler irdelenecek. Katılımcılar gruplar halinde yoğun ama bir o kadar da keyifli uygulamalar üzerinde çalışacaklar.

Tasarım Odaklı Düşünce Sertifika Programı sayesinde katılımcılar:

• Gerek ürün gerek hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçlarını daha da iyi karşılaması için insanı merkeze alan düşünce yapısı geliştirebilir, bu yaklaşımı ekiplerine aşılayabilirler.

• Kullanıcıların karşılanmamış ihtiyaçlarını daha iyi keşfedip, onlarla daha kuvvetli empati kurabilirler.

• Varsayımlarını ve projelerini hayata geçirmeden önce sağlamasını nasıl yapacağını öğrenebilir, risklerini minimuma indirebilirler.

• Fikirlerini daha az söz, daha fazla prototiple ifade edebilir, onları somut hale getirip iletişimini sağlayabilirler.

• Kendine ve ekibine tasarım odaklı düşünce teknikleriyle ilham verebilirler.

Programa Kimler Başvurabilir?

Çalıştığı sektör, görev ve kıdem süresinden bağımsız olarak, tasarım odaklı ve yaratıcı düşünme tekniklerini öğrenmek ve bunları hem iş hem gündelik hayatında uygulamak isteyenler.

Program süresi: 3 gün

Program tarihi: 18-19-20 Şubat 2019