11 Mayıs Çarşamba akşamı Divan Kuruçeşme’de gerçekleşen Anadolu Bursiyerleri Geleneksel Teşekkür Yemeği’nde program bağışçıları, bursiyerler ve Koç Üniversitesi temsilcilerinden oluşan 800’e yakın davetli uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldi.

En son Şubat 2020’de Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen Anadolu Bursiyerleri Geleneksel Teşekkür Gecesi, 2021 senesinde pandemi nedeniyle düzenlenememişti. Bu yıl kapılarını yeniden açan Divan Kuruçeşme’de 11 Mayıs Çarşamba akşamı program bağışçıları ve bursiyerleri, Koç Üniversitesi’nden temsilcilerin katılımı ile uzun bir aradan sonra yüz yüze bir araya geldiler.

Amerikan Hastanesi bursiyeri Tuğrul Berk Çınar’ın sunduğu etkinlik, Anadolu Bursiyerleri Programı’nın 10. yılına ithafen hazırlanan kısa belgesel filminin gösterimiyle başladı. Koç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı ve Mütevelli Heyet Danışmanı (Rektör 2009-2021) Prof. Dr. Umran İnan’ın açılış konuşmalarının ardından, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer ve Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Begüm Yalçın, program hakkında görüşlerini vurgulayan duygu ve anlam dolu birer konuşma yaptılar. Sonrasında Koç Üniversitesi bursiyeri Doğukan Kılıç, Torkom Demirjian bursiyeri Lokman Kaya, Amerikan Hastanesi bursiyeri Selin Kolsuz, MV Holding bursiyeri Görkem Celal Aydın, QNB Finansbank bursiyeri Nilüfer Ece Filiz, Ekol Lojistik bursiyeri Rojda Haskar Turgay, Türkiye İş Bankası bursiyeri Murat Menteşe, Ekol Lojistik bursiyeri Özge Efeyurtlu ve QNB Finansbank bursiyeri Evrim İlayda Şentürk birlikte seslendirdikleri yöresel türküler ile geceye büyük coşku kattılar.

10 yılını geride bırakan Anadolu Bursiyerleri Programı, ülke genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi gençleri hak ettikleri eğitim imkânlarıyla buluşturma hedefiyle 2011 senesinde yola çıktı. İlk sene 7 bağışçı ve 14 bursiyer ile başlayan programda bugün 300’e yakın kurumun ve 1.500’ü aşkın Koç Üniversitesi mezununun desteği sayesinde 982 öğrenci Koç Üniversitesi’nde eğitim görme fırsatını elde etmiş bulunuyor.