Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, en prestijli yayınlardan biri olan Financial Times’ın Executive MBA programları değerlendirmesinde 35’inci sırada yer alarak 10 sene üst üste Türkiye birinciliğini elde etti. Kadın öğretim üyesi oranında yüzde 50’ye ulaşan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu kriterde dünyada birinci sırada yer alan iki üniversiteden biri oldu.

Financial Times sıralamasında 16 kriter dikkate alınıyor. Bu kriterler, mezunların kariyerlerindeki ilerleme, maaş artış oranları, öğretim üyeleri arasındaki cinsiyet dağılımının yanı sıra programın uluslararası denkliği ve öğretim üyelerinin saygın yayınlarda yer alan akademik çalışmalarının miktarı gibi unsurlarda yapılan değerlendirmelerle belirleniyor.

Koç Üniversitesi EMBA Programı, kariyerde gerçekleşen sıçramaları ölçmek için yapılan maaş artış oranı değerlendirmelerinde de büyük bir başarı yakaladı. Financial Times’ın en önemli kriterlerden biri olarak kabul ettiği bu değerlendirmede Koç Üniversitesi EMBA mezunlarının kariyerlerinde yükselerek son üç yılda %89’luk maaş artışı elde ettiği saptandı.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı bu yılın sıralamasıyla ilgili şöyle konuştu: “Bu programın elde ettiği sıralama hem akademik kalitemizi ortaya koyuyor hem de üniversitemizin ve mezunlarımızın başarılarını gösteriyor. Alanlarında dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluşan öğretim üyesi kadromuzun, son derece seçkin ve yüksek motivasyona sahip öğrenci profilimizin, uluslararası tanınırlık ve akreditasyonlarımızın, iş dünyası ve üniversite iş birliği vurgumuzun ve sürdürülebilir bir gelecek için sosyal sorumluluk ilkesiyle çalışan liderler yetiştirme vizyonumuzun bu başarıda önemli katkısı bulunuyor. FT Executive EMBA sıralamalarında kadın öğretim üyesi oranı kategorisindeki dünya birinciliğimiz de bizim için ayrıca büyük bir gurur kaynağı oldu.”

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş ise, “İşletme Enstitüsü olarak misyonumuza paralel stratejik önem taşıyan EMBA programımızın Financial Times sıralamasında dünya devi okullar arasında yer almasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. FT sıralamasında Koç Üniversitesi’ni öne çıkaran kriterlerden birinin maaş artış oranı olduğuna dikkat çeken Nida Bektaş, “EMBA Programı’nı başarıyla tamamlayan mezunların pandemi sonrası belirsizliklerin arttığı zor iş koşullarına rağmen son üç yıl içerisinde maaş artışı %89 oranında yükselmiş durumda. Bu muazzam yükseliş Koç Üniversitesi’nin sunduğu eğitim ile dünya çapındaki üniversite mezunları arasında fark yaratabildiğini gösteriyor.” dedi.

En az 7 yıl iş tecrübesi olan orta düzey yöneticilerin yönetim ve liderlik becerilerini artırarak kariyerlerinin üst seviyelerinde ihtiyaç duyacakları analitik temeli sağlayan Koç Üniversitesi Executive MBA Programı 17 ay sürüyor. Öğrenciler, 17 ay süren ve özveri gerektiren Executive MBA Programı’nı tamamladıklarında Koç Üniversitesi mezun ağının ve uluslararası bir çevrenin de önemli bir parçası oluyorlar.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Executive MBA ve MBA programlarıyla lisansüstü işletme eğitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip, Türkiye’deki tek kurum olma özelliği de taşıyor. Aynı zamanda AACSB akreditasyonu da bulunan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, yenilenen EQUIS akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanına sahip ilk ve tek akademik kuruluşu olma statüsünü koruyor.