Avrupa Komisyonu’ndan ulusal koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk2020 Programı Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları 2020 çağrısı (MSCA IF 2020) kapsamında, Koç Üniversitesi’nden üç araştırmacının projesi fonlanmaya hak kazandı. Koç Üniversitesi 2014-2020 arasında Ufuk2020 programında Marie Skłodowska Curie destekleri alanında Türkiye’nin en başarılı üniversitesi oldu.

Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships–IF) 2020 çağrısı kapsamında ülkemizdeki kuruluşların yürütücü olduğu 117 başvurudan 14’ü desteklenmeye hak kazandı. Çağrı kapsamında Koç Üniversitesi’nde 3’er proje ile istihdam edilecek 14 araştırmacı, bireysel araştırmalarını yürütmek üzere Avrupa Komisyonu tarafından toplam 2,25 milyon avro ile desteklenecek. Fonlanan projelerden dokuzuna başvuru sürecinde TÜBİTAK Marie Skłodowska-Curie Proje Ön Değerlendirme Desteği sağlandı.

Ufuk2020, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen, yaklaşık 76 milyar avro bütçeli araştırma ve inovasyon programıdır. Ufuk2020 kapsamında 2020 yılına kadar çeşitli sektörlerde Avrupa Komisyonu’nun hibe desteği sağladığı projeler desteklendi. Avrupa Birliği’nin AR-GE ve inovasyon faaliyetlerine hibe destek sağlayan Ufuk2020 Programı’nın Türkiye’deki koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yapılıyor.