Ocak’tan Temmuz’a kadar süren başvuru dönemi sonunda, Anadolu Bursiyerleri Programı ile 261 yeni öğrenci Koç Üniversitesi’nde eğitimlerine başladı.

2011 senesinde 6 bağışçı kurumun desteklediği 14 öğrenci ile hayata geçirilen Anadolu Bursiyerleri Programı’ndan faydalanan bursiyerlerin sayısı bu yıl toplam 1.243’e ulaştı. Şahsi ve kurumsal bağışçıların sayısı 350’ye yaklaşırken, bugüne kadar mezun olan bursiyerler ise 300’ü aştı.

Haziran ve Temmuz aylarındaki çok parametreli başvuru değerlendirme süreci kapsamında ön elemeyi geçen 3.500’e yakın öğrencinin arasından seçilen ön adaylar, Ağustos ayında çevrimiçi ortamda mülakatlara tabi tutuldular. Üniversitemizin ilgili birimleri ve fakülte dekanları ile yaptıkları mülakatlar neticesinde, 261 öğrenci Koç Üniversitesi’ne Anadolu Bursiyeri olarak yerleşme hakkını elde etti. Bu sayı, bu yıla kadar bir sene içerisinde Anadolu Bursiyeri olarak Koç Üniversitesi’ne kabul edilen en yüksek öğrenci sayısı oldu.

Anadolu Bursiyerleri Programı, ülkemizde nitelikli eğitimde fırsat eşitliğinin önemini benimseyen hayırsever şahıs ve kurumların desteği ile hayata geçirildi ve bağışçıların sağladığı kaynaklarla sürdürülebilirliğini koruyor. Böylelikle eğitimde hayırseverlik ve bağışçılığın sınırlarını başarılı kurumsal iş birlikleri kurarak genişleten Koç Üniversitesi, diğer eğitim kurumlarına örnek bir uygulama başlatarak toplumsal bir hareketin öncüsü olmayı başardı.

 

Ayrıntılı bilgi için:

https://anadolubursiyerleri.ku.edu.tr