Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’nun (KUSIF) ortaklığında gerçekleştirilen Sosyal Girişim İstanbul Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan PartnerUp Hızlandırma Programı’nın beş aylık ilk döngüsü tamamlandı. Programın ilk döneminde 11 girişim desteklendi.

2012 yılında Koç Üniversitesi bünyesinde araştırma, eğitim ve işbirliği yoluyla sosyal inovasyonu teşvik etmek için sosyal etki odaklı araştırma ve uygulama merkezi olarak kurulan KUSIF’in, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği, Vehbi Koç Vakfı (VKV) ve Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID) ortaklıyla yürüttüğü Sosyal Girişim İstanbul Projesi; İstanbul’da faaliyet gösteren sosyal etki odaklı girişimlerin etki ölçümleme, yönetme, pazara erişim ve kurumsal iş birlikleri geliştirme konularında kapasitelerini artırmayı amaçlıyor. Program kapsamında hayata geçirilen PartnerUp Hızlandırma Programı ise Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlayan ortaklıklar geliştirilmesine yönelik çalışıyor.

Sosyal girişimlerle kurumsal şirketler arasında köprüler kurmayı hedefleyen PartnerUp’ın ilk döngüsünün kapanış etkinliği 21 Eylül’de Impact Hub Istanbul’da gerçekleştirildi. Açılış ve kapanış konuşmalarını Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, İSTKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Serkan Korkmazarslan ve Impact Hub Kurucu Ortağı Semih Boyacı’nın yaptığı etkinlikte sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için atılan somut adımlar ve yeni iş birliği hikâyeleri paylaşıldı.

11 girişime koçluk ve eğitim desteği

Beş aylık iki döngü şeklinde planlanan PartnerUp Hızlandırma Programı’nın ilk bölümünde, desteklenmesi kararlaştırılan girişimlere (Bilim Virüsü, Biriktir, Dem Derneği, Esmiyor, Gozen Institute, Harmoni Kadın Kooperatifi, HAU Biyoteknoloji, HYDROBORPEM, Köstebek, Legal Design Turkey, This is Mana) koçluk desteği ve eğitimler verildi. Beş aylık süreçte girişimciler sunum yapma, bire bir görüşme, gelir getirici iş birlikleri yaratma konularında kendilerini geliştirirken; sorumlu özel sektör kuruluşları ise kendi sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla uyumlu hedeflere sahip girişimlerle etkileşime geçme ve pozitif sosyal etkilerini büyütme imkânı buldu.

Sosyal Girişim İstanbul Projesi’yle İstanbul merkezli sosyal girişimlerin etki odaklı düşünerek yenilikçi çözümler üretmeleri, yatırım almayı kolaylaştırıcı süreçleri deneyimleyerek uzun soluklu iş birlikleri geliştirmeleri hedefleniyor. Sosyal Girişim İstanbul Projesi kapsamında ayrıca, sosyal girişimcilik ekosisteminin farklı paydaşlarının görüşleri ve Social Value International, SDG Impact Standards, International Financial Reporting Standards Foundation (IFRS) gibi uluslararası örnekler de dikkate alınarak sosyal girişimcilik alanında Türkiye’ye özgü bir sosyal etki raporlama standardı oluşturulması hedefleniyor.

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

https://kusif.ku.edu.tr/projeler/sosyal-girisim-istanbul-partnerup/