Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Özel Alan Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez verilen Bilim Diplomasisi Ödülü’ne Koç Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu layık görüldü.

Bilim Diplomasisi Ödülü, prestijli ulusal/uluslararası ödül sahibi ve büyük ölçekli uluslararası hibeler alıp başarıyla yürüten seçkin bilim insanlarına veriliyor.

Sedat Nizamoğlu’nun 2015-2021 yılları arasında yürüttüğü ERC destekli NOVELNOBI projesi, YÖK’ün bu kategorideki değerlendirme kriterleri olan “ulusal başarıyı uluslararası alana taşımak, uluslararası kuruluşlar tarafından ödüllendirilmek ve sahip olunan seçkin bilimsel kimlikle ülkemizi temsil etmek” koşullarını sağlıyor. NOVELNOBİ projesinin ardından gelen YÖK’ün Yılın Doktora Tezi Ödülü’ne layık görülen tezin danışmanlığı, TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacılar Programı desteği, ikinci ERC fonu ile Türkiye’den ikinci kez bu desteği alan ilk baş araştırmacı olması, Marie Curie Avrupa Eğitim Ağı’ndan aldığı fon, alanlarının en prestijli dergilerinde yayımlanan 25 makale ve daha nice başarı, Sedat Nizamoğlu’na Bilim Diplomasisi Ödülü’nü getirdi. Bu ödülün ilk sahibinin Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden biri olması, Koç Üniversitesi için çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2022/2022-2023-akademik-yili-acilis-toreni-cumhurbaskanligi-kulliyesinde-gerceklestirildi.aspx