Kariyer Gelişim Merkezi Bahar 2021 Dönemi’nde “Profesyonel Gelişim Seminerleri” kapsamında Shell’i ağırladı. Merkez, ayrıca Highered Global Sanal Kariyer Fuarı’na katıldı.

2020 Mart ayından itibaren etkinliklerini ve danışmanlık hizmetlerini çevrimiçi sürdüren Kariyer Gelişim Merkezi, Bahar 2021 Dönemi’nde de faaliyetlerine çevrimiçi olarak devam etti. 25 Mart-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen “Profesyonel Gelişim Seminerleri” ve 19-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Highered Global Sanal Kariyer Fuarı” etkinliklerinde birçok öğrenci ve mezun, farklı kuruluş ve profesyonellerle çevrimiçi platformlarda buluştu.

Profesyonel Gelişim Seminerleri, Bahar Dönemi’nde Shell iş birliği ile düzenlendi. Seminer serisi “Sürdürülebilir, daha düşük karbonlu ve daha iyi bir gelecek için yeni enerji kaynakları ve enerjinin dönüşümü” mottosu ve “Alternatif Enerjiler ve Enerji Dönüşümü” temasıyla dört oturum olarak gerçekleşti. Shell üst düzey yetkililerinin de katılımıyla şekillenen seminer serisinin tamamına katılan 14 Koç Üniversitesi öğrencisi, Shell tarafından katılım belgesi almaya ve Shell’de staj sınavına girmeye hak kazandı.

Dünyanın en büyük sanal kariyer fuarı olan, yaklaşık 140 EFMD üyesi üniversitenin yer aldığı Highered Global Sanal Kariyer Fuarı’na Türkiye’den yalnızca Koç Üniversitesi katıldı. Yönetim, bankacılık ve finans, danışmanlık, hızlı tüketim, tedarik zinciri, teknoloji ve sivil toplum sektörlerinden 200’ün üzerinde uluslararası kurumun katılımıyla gerçekleşen fuara, Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi’nin davetiyle Getir, Pronet, Armut, Akenerji, Yapı Kredi Teknoloji, DHL, EY Türkiye kurumları da katılım gösterdi.

Highered Global Sanal Kariyer Fuarı’nın içeriğinde; katılımcıların kurumlarla tanışma, iş/staj başvuruları yapmasının yanı sıra, sektör lideri konuşmacıların katılımıyla dijital konferanslar ve öğrencilerin canlı olarak paylaştığı CV’ler üzerinden geribildirim veren CV Clinics etkinliği yapıldı. CV Clinics etkinliğine destek veren profesyonellerden biri de Kariyer Gelişim Merkezi Direktörü Tuna Dağlı oldu.