Ocak ayından Temmuz ayına kadar süren başvuru dönemi sonunda, Anadolu Bursiyerleri Programı ile 202 yeni öğrenci 2 Ekim Pazartesi günü Koç Üniversitesi’nde eğitimine başladı.

2011 senesinde altı bağışçı kurumun desteklediği 14 öğrenci ile hayata geçen Anadolu Bursiyerleri Programı’ndan bugüne kadar faydalanan bursiyerlerin sayısı toplam 1.444’e ulaştı. Programa şahsi ve kurumsal olarak destek veren bağışçıların sayısı 350’ü aşarken, bugüne dek mezun olan bursiyerlerin sayısı 380’i aştı.

Ülkemiz için büyük önem taşıyan Anadolu Bursiyerleri Programı’na bu yılki başvuru döneminde 81 ilden toplam 7.550 öğrenci ilgi gösterdi. Haziran ve Temmuz aylarında çok parametreli başvuru değerlendirme süreci kapsamında ön elemeyi geçen 4.000’e yakın öğrencinin arasından seçilen 432 ön aday, Temmuz ayında çevrimiçi mülakatlara tabi tutuldu. Üniversitenin ilgili birimleri ve fakülte dekanları ile yaptıkları mülakatlar neticesinde 202 öğrenci Anadolu Bursiyeri olarak Koç Üniversitesi’ne yerleşme hakkını elde etti. 57 farklı ili temsil eden yeni bursiyerlerin yaklaşık %25’i deprem bölgesinden geliyor.

Anadolu Bursiyerleri Programı, ülkemizde nitelikli eğitimde fırsat eşitliğinin önemini benimseyen hayırsever şahıs ve kurumların desteği ile hayata geçirildi ve bağışçıların sağladığı kaynaklarla sürdürülebilirliğini koruyor. Böylelikle eğitimde hayırseverlik ve bağışçılığın sınırlarını başarılı kurumsal ve şahsi iş birlikleri kurarak genişleten Koç Üniversitesi, ülkedeki diğer yüksek öğrenim kurumlarına örnek bir uygulama başlatarak önemli bir toplumsal bir hareketin öncüsü olmayı başardı.

Ayrıntılı bilgi için