Hem bir mezunumuz hem de bir bağışçımız olarak bize kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?
1989 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. Koç Üniversitesi’ne 2008 yılında girdim ve Ekonomi bölümünde okudum. 2013’te mezun olur olmaz okulumuzun Master of Science in International Management (MIM) Programı’na başladım ve programı bir yıl içinde bitirdim. Mezun olduktan sonra Kahramanmaraş’ta tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmamızda çalışmaya başladım. Satış, AR&GE, iş geliştirme ve finans gibi birçok departmanın yöneticiliğini yapmaktayım.
Bir mezunumuz olarak Koç Üniversitesi’ni çok sevdiğinizi biliyoruz. Koç Üniversitesi deyince neler hissediyorsunuz?
Koç Üniversitesi’nin bende çok özel bir yeri var. Hayatımın en güzel günleri Koç Üniversitesi’nde geçti ve mezuniyetten sonra okulu özlemediğim bir gün bile olmadı. Okulu her ziyaretimde kütüphanedeki, öğrenci merkezindeki öğrencileri görüp zamanı geriye sarmak istiyorum. Okulda geçirdiğim günlerin kıymetini bilmedim diyemem ama mezun olduktan sonra değerini biraz daha iyi anladım. Bunu hem Koç Üniversitesi’ni seçmek isteyen lise öğrencilerine hem de okulda okuyan tanıdıklarıma söylüyorum. Koç Üniversitesi’nde geçen her günün kıymeti bilinmeli! Hâlâ görüştüğüm, samimi olduğum insanların büyük bir kısmı Koç Üniversitesi’nde edindiğim dostlarım. Bu zaten birçok Koç Üniversitesi mezunu için de geçerlidir sanırım ama mezun olduktan sonra şunu fark ettim: İş dünyasında bir şekilde bir Koç Üniversitesi mezunu ile yollarınız kesişiyor ve mezunlar birbirlerine çok yardımcı oluyorlar. Bu aynı dönemde okuyup sima olarak tanıdığınız insanlar da olabilir, çok farklı dönemlerde okuduğunuz insanlar da olabilir. Ama bir şekilde “Koç Üniversitesi mezunuyum” cümlesini duyunca hemen samimi oluyorsunuz.
Bütün bunlar kadar önemlisi belki de Koç Üniversitesi’nin çok iyi bir akademik kadrosu olması. Benim iş hayatımda yapabildiğim ne varsa Koç Üniversitesi’nden aldığım eğitim sayesinde oldu. Hatta okuldan bazı hocalarımla hala kontağımı devam ettirip onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Anadolu Bursiyerleri Programı’nı ilk duyduğunuz zaman neler hissettiniz? Programımıza Karacasu Tekstil olarak destek vermeye nasıl karar verdiniz?
Anadolu Bursiyerleri Programı’ndan uzun süredir haberdardım. Gelir dağılımındaki bozuklukları azaltmadan eğitimde fırsat eşitliğini yakalamamız pek mümkün değil. Koç Üniversitesi’nin soruna yönelik aksiyon alması ve öncü olması gurur verici. Her sene programa dahil olan öğrenci sayısının arttığını görmek ayrıca çok sevindirici.
Dedem Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerindendi. Sayısız çocuğun okuması için ailelerini ikna etmiş bir insan. Babam da Ticaret ve Sanayi Odası’nda görev yaptığı dönemde geniş çaplı bir burs kampanyasının öncüsü olmuştu. Eğitim konusu bizim için çok hassas bir konu ve bu yüzden Anadolu Bursiyerleri Programı gibi bir programı duyunca destek olmaktan dolayı çok mutlu olduk.
Diğer yüksek eğitim kurumlarına örnek teşkil eden ve benzer programların başlatılmasına vesile olan Anadolu Bursiyerleri Programı’nın ülkemize olan etkisini nasıl değerlendirirsiniz?
Eğitimde fırsat eşitliği yıllardır en büyük kanayan yaralarımızdan birisi. Makro çaptaki önlemlerin etkisini göstermesi zaman alacağı için Anadolu Bursiyerleri gibi hemen fark yaratabilecek programların mikro çapta uygulanması çok değerli. Koç Üniversitesi’nin öncü olduğu bu programın başarısı diğer eğitim kurumlarına örnek oldu. Uygulamanın yaygınlaştığını görmek sevindirici. Umarım artarak devam eder.
Anadolu Bursiyerleri Programı’na destek vererek sizinle aynı yolda yürüyen diğer mezunlarımıza ve kurumlara buradan bir mesaj iletmek ister misiniz?
Eğitimde fırsat eşitliğini yakalama konusunda aksiyon alan mezunlarımızı tebrik ediyorum. Umarım bu konuda duyarlılığı artmasına sebep olabilir ve destekçi sayımızı her yıl artırabiliriz.