Profesyonel Gelişim Seminerleri

1-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen “Profesyonel Gelişim Seminerleri” bu dönem Görsel Projeler dijital medya ajansıyla iş birliği içinde düzenlendi. Seminer serisi “Kişiler ve Markalar İçin Dijital Algı Yönetimi” temasıyla üç oturum şeklinde gerçekleşti. Seminer serisinin tamamına katılan 12 Koç Üniversitesi öğrencisi de Görsel Projeler tarafından katılım belgesi almaya hak kazandı.

Future Skills Fest

Future of Work Türkiye (FOW.Connect) ve Kariyer Gelişim Merkezi ortak çalışması olan ve 2020 yılında ilki düzenlenen Future Skills Fest bu yıl da 500’ün üzerinde öğrenci katılımıyla tamamlandı. Dört kategoride 36 konuşmacının yer aldığı Future Skills Fest’te gençler; akademisyenler, iş dünyasından profesyoneller ve fütüristlerle buluşma şansını yakaladı.

Diğer etkinlikler

Kariyer Gelişim Merkezi, Güz 2021 döneminde Careers in Arts & Cultural Management, Careers in Social Impact & Sustainability, Careers in Law, A to Z About LL.M., Mock Interview Days ve Study Abroad Seminars etkinlikleriyle de Koç Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına hizmet sundu. Tüm bu etkinliklerden toplamda 3.236 öğrenci yararlandı.

Kariyer Gelişim Merkezi’nin hizmetlerinden üniversitedeki ilk yılından itibaren faydalanan öğrencilerden biri de Anadolu Bursiyerleri Programı ile Koç Üniversitesi’ne kabul almayı başaran 2016 yılı girişli D&R Bursiyeri Betül Taşkın. Merkezîn danışmanlık hizmetinden sıklıkla faydalandığını belirten Betül Taşkın, merkezin özellikle kişisel farkındalığını artırmak ve kariyer hedeflerini belirlemek konusunda pek çok olumlu etkisini gördüğünü anlatıyor. Merkezin kişisel anlamda kendi becerilerini, ilgi alanlarını ve önceliklerini keşfetmeye yardımcı olduğunu, buna bağlı olarak kariyerini şekillendiren önemli kararlar verirken kendinden emin olmasını sağladığını söylüyor. Betül: “Bunun yanında katıldığım mezun buluşmalarında, çalışmak istediğim alternatif alanları tanıma ve yönelebileceğim farklı kariyer yollarına dair fikir edinme fırsatım .” diyerek  merkezin öğrencilerin kariyer seçimlerinde oynayabileceği önemli rolün altını çiziyor.