Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi, psikoloji ve hemşirelik konularında düzenlediği iki etkinlikle bu alanlarla ilgilenen öğrencileri ve mezunları çevrim içi atölye, söyleşi ve paneller aracılığıyla bilgilendirdi.

2020 Mart ayından itibaren etkinliklerini ve danışmanlık hizmetlerini çevrim içi sürdürmeye başlayan Kariyer Gelişim Merkezi, 17-20 Şubat tarihleri arasında “Careers in Psychology”, 26 Şubat-4 Mart tarihleri arasında ise “Careers in Nursing” etkinliklerini düzenledi. Etkinliklerde birçok öğrenci ve mezun, farklı kuruluş ve ilgili kişilerle çevrim içi platformlarda buluştu.

Careers in Psychology kapsamında psikolojinin birçok alanında oturumlar düzenlendi. Bilişsel Psikoloji, Meditopia ile Bilinçli Farkındalık Söyleşisi ve Atölyesi, Endüstri/Örgüt Psikolojisi, İşte Nasıl Anlam Buluruz? (Feedback & Beyond), İnsan Odaklı Tasarımda Psikolojinin Yeri Atölyesi, Klinik Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Spor Psikolojisi ve Adli Psikoloji Panelleri, 390 öğrenci ve mezunumuzun katılımıyla gerçekleşti.

85 öğrencinin katıldığı Careers in Nursing etkinliğinin ilk gününde gerçekleşen “Hemşirelikte Kariyer Yolları” söyleşisine Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Doç. Dr. Sergül Duygulu konuk edildi. Koç Grubu Hastaneleri, Anadolu Sağlık Merkezi, Memorial Sağlık Grubu ve Liv Hospital İnsan Kaynakları profesyonelleri Hemşirelik Fakültesi öğrencilerine hastaneleri ile ilgili bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdiler. Birinci gün etkinliği Mezunlar Paneli ile son buldu. Etkinliğin ikinci gününde Hemşirelik Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik “CV ve SOP Yazım Atölyeleri” düzenlendi.