Anadolu Bursiyerleri Programı bağışçıları arasına 2021-2022 eğitim döneminde katılan Kahramanmaraş’ın öncü firmalarından İskur Group’un Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, her alanda başarılara imza atan bir Türkiye için nitelikli eğitime erişebilmiş yetenekli gençlerin en büyük görevi üstleneceklerine inanıyor.

 

Birçok farklı sektörde başarıyla faaliyet gösteren İskur Group’un yolculuğunu sizden dinleyebilir miyiz?

1990 yılında ilk olarak pamuk, çırçır ve pamuk yağı üretimiyle faaliyete başladık. Tekstil sektöründeki yolculuğumuzda büyük hedeflerimiz, ilkeli duruşumuz, sürekli gelişen teknolojimiz ve güçlü insan kaynağımızla kısa zamanda faaliyet alanlarımızı genişleterek farklı sektörlerde, değişik iş modellerinde yeni faaliyetler hayata geçirdik. Böylece bulunduğumuz tüm sektörlerde adımız en iyiler arasında anılır oldu. Bugün geldiğimiz noktada İskur Group; Türkiye’nin en büyük 500 firması ve ilk 1.000 ihracatçı firması arasında yer alan, ayrıca yerel, bölgesel ve küresel ölçekte her geçen gün güçlenen büyük bir aile haline geldi. Halen üretim tesislerimizde çevreye duyarlı teknolojimiz ve yenilenebilir enerji tesislerimizde ürettiğimiz temiz ve yerli elektrik üretimiyle doğaya, iklim değişikliği programlarına ve ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyoruz. Ayrıca çok değer verdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ve bu doğrultuda hizmete sunduğumuz fakülte, ilköğretim okulu ve sağlık tesisi gibi tesisler yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. Daha fazla ve daha çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı hedefliyoruz.

 

İskur Group olarak 2021-2022 akademik senesinde Hukuk bölümümüzde eğitimine başlayan bir kız, Mühendislik bölümümüzde eğitimine başlayan bir erkek olmak üzere Kahramanmaraş’tan iki bursiyer desteklemeye başladınız. Anadolu Bursiyerleri Programı’nı ilk duyduğunuz zaman neler hissetmiştiniz?

Öncelikle, geleceğimizin teminatı olan gençlerin yetişmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanması adına böyle bir programı uygulayarak ülkemizin geleceğine katkıda bulunma mutluluğunu yaşamamıza vesile olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim. Program hedefi ve detaylarını ilk duyduğumda, böyle güzel bir amaca katkıda bulunabilmenin heyecanını yaşadım. İskur Group olarak hedefimiz, gençlerimize sadece destek sağlamak değil, dönem dönem yapacağımız organizasyonlarla konularında uzman şirket profesyonellerinin bilgi birikimlerini aktarıp, kendilerine mentorluk yapmalarını sağlayarak geleceklerini daha doğru şekillendirmelerine katkıda bulunmaktır.

 

Diğer yüksek eğitim kurumlarına da örnek teşkil eden ve benzer inisiyatiflerin başlatılmasına vesile olan Anadolu Bursiyerleri Programı’nın memleketimize olan katkısını ve faydasını nasıl değerlendirirsiniz?

Her alanda başarılara imza atan bir Türkiye hayalimizde, bu hayalimizi gerçekleştirecek çok yetenekli gençlere sahibiz. Nitelikli eğitime erişimi kolaylaştırmaya destek olan Anadolu Bursiyerleri Programı ve bu gibi programlar sayesinde hayallerimize bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu hissediyorum. Bu kıvılcımla birlikte daha çok programın uygulamaya alınmasını, imkân bulamayan çok daha fazla gencimize ulaşılabilmesini ümit ediyorum.

 

Anadolu Bursiyerleri Programı’na destek vererek sizinle aynı vizyonu paylaşan ve aynı yolda yürüyen diğer kurum ve kişilere buradan bir mesaj iletmek ister misiniz?

Tüm destekçileri gönülden tebrik ediyorum. Ülke olarak hedeflerimizi gerçekleştirmemize çok önemli katkısı olan bu programlara duyarlılık gösteren ve maddi manevi katkıda bulunanların sayısının katlanarak artmasını diliyorum.