Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Psikoloji bölümlerinden 2020 yılında mezun olan Selda Öztürk, Johnson & Johnson’da Neutrogena cilt bakım markasının Marka Müdürü olarak çalışıyor ve Anadolu Bursiyerleri Programı ile tanışmasını hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olarak tarif ediyor.

Mezun bir Anadolu Bursiyeri olarak bu programı kendi gözünden bize anlatır mısın?

Anadolu Bursiyerleri Programı eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bir program. Özellikle ülkemizin eğitim sistemini göz önünde bulundurduğumuzda 18 yaşındaki gençlere “kim olduklarını” ya da “kim olacaklarını” sadece üç saatlik bir sınavın belirlemediğini göstermek için bence çok önemli. Hepimizin öne çıkan farklı iyi yönleri, hevesleri, hayalleri var temelde; sınavda kaç boş bıraktığından ya da kaç yanlış yaptığımızdan bağımsız…

Anadolu Bursiyerleri Programı’nı ilk nasıl duydun, nasıl başvuru yapmaya karar verdin?

Gittiğim dershanede benden 2-3 yaş büyük mezunlarımızdan birinden duydum. Kendisi kabul alınca ve buradaki hayatından çok memnun kaldığı için olabildiğince çok kişiyle bu programı paylaşmak istemiş. Bana da dershaneye ziyarete geldiği bir gün anlatmıştı ve onun sayesinde öğrenmiştim.

Koç Üniversitesi’nde okumaya başladıktan sonra hayatında neler değişti?

Bence hayatımızda değişimsel olaylar ve duygusal anlar olarak “dönüm noktası” diye adlandırdığımız şeyler var. İlk kısmını düşündüğümüzde; benim hayatımdaki en büyük değişimsel dönüm noktası dediğim şey bu programla Koç Üniversitesi öğrencisi olmaktı. Koç Üniversitesi’ne geldiğim ilk günün üzerinden sekiz yıl geçti ve geriye dönüp baktığımda o gün 18 yaşındaki kişinin, şu an olduğum kişiye dönüşmüş olması beni çok mutlu ediyor.

Dubai’de bir ödül almışsın, kısaca detayları öğrenebilir miyiz?

Şu anda Johnson & Johnson’da Neutrogena markasında Marka Müdürü olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz yılın Mart ayında Kıdemli Yardımcı Marka Müdürü olarak göreve başlamıştım. Dubai’de farklı ülkelerle beraber 2023 yılı için bir kick-off eventimiz vardı, ben de Türkiye adına en iyi çalışan ödülü almış oldum, süper mutluyum bu durumdan tabii!

Bundan sonrası için hayallerin neler?

Şu an güzellik sektöründe olmak ve pazarlama yapmak bana çok iyi geliyor, doğru yerde olduğumu hissediyorum. Bu zamana kadar çalıştığım markalar ve ekipler açısından çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Çok şey öğrenmeme ve aynı zamanda kendi bakış açımı da oluşturmama katkı sağladılar, bu sayede de kariyerim iyi gidiyor diyebilirim. Bundan sonra da kendimi mutlu ve iyi hissettiğim yerde devam etmek istiyorum.

İleride Anadolu Bursiyerleri Programı’na sen de destek olmak ister misin?

Kesinlikle isterim tabii, bu tarz faydalı programların sürdürülebilir olmasını sağlamak bence bu şekilde mümkün. Bunun dışında da zaten eğitim odaklı olması ve dediğim gibi benim için bir dönüm noktası olması sebebiyle Anadolu Bursiyerleri Programı’nın benim hayatımda çok özel bir yeri var.

Son olarak, bağışçılarımıza Anadolu Bursiyerleri Programı ile ilgili neler söylemek istersin?

Hepimiz ülkemizin geleceğiyle ilgili endişe ettiğimiz günlerdeyiz ve belirsizlik de her geçen gün bu endişemizi büyütüyor. Aslında içinde bulunduğumuz durumun çözümü doğru eğitim ortamından geçiyor. Gerçekten bize Koç Üniversitesi’nde öğretilen kendi başına düşünen bireyler olabilmek. Toplumumuzda bu bireylerin daha çok sayıda olmasını isteyen herkese bu programı desteklemenin bunun doğru ve en güzel yönlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.