2010 yılından bu yana yerli ve yabancı, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki tüm öğrencilere ve genç mezunlara destek sağlayan Kariyer Gelişim Merkezi; On Campus Recruitment Days, Study Abroad Fair, 101 for My Career Abroad gibi etkinliklerle yoğun geçen Güz 2023 dönemini geride bıraktı.

101 for My Career Abroad

Kariyer Gelişim Merkezi, Koç Üniversitesi uluslararası öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen 101 for My Career Abroad etkinliğini 8 Kasım’da Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirdi. Etkinliğe uluslararası öğrencilerin yanı sıra, yurtdışında kariyer hedefleyen Türk öğrenciler de katıldı.

Açılış konuşmasını Kariyer Gelişim Merkezi Direktörü Tuna Dağlı’nın yaptığı 101 for My Career Abroad etkinliği; üniversite içinden ilgili birimler, iş dünyası ve akademik hayattan yurtdışı çalışma deneyimi olan profesyonellerin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılarla; Türkiye’de staj ve iş deneyimi için yasal prosedürler, Türkiye’de iş arama ve kültürel uyum süreçleri ile ilgili profesyonellerden tavsiyeler, uluslararası öğrencilikten Türkiye’de iş hayatına geçiş yapmış mezunların hikâyeleri, uluslararası iş deneyimine sahip Türk profesyonellerin deneyimleri hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

On Campus Recruitment Days

Rumelifeneri Kampüsü’nde yapılan etkinlikler arasında hem işverenler hem de öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan On Campus Recruitment Days etkinliği de vardı. On Campus Recruitment Days ile üç gün boyunca 30 farklı kurumun temsilcileri kampüsde ağırlandı. İşverenler; öğrencilerin ihtiyacı olan tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışan veya stajyerlere yönelik açık pozisyonlarını, KUcareerlink portalı aracılığıyla öğrencilerle paylaştı ve ilanlara başvuran öğrencilerle gerçek mülakatlar yaptı. Bu etkinlik kapsamında 30 öğrenci mülakatlara katıldı, ortalama 670 öğrenci kurum stantlarını ziyaret etti, işverenlerle network kurdu ve kurumlar hakkında bilgi aldı.

Diğer etkinlikler

Güz 2023 Dönemi’nde düzenlenen etkinlikler arasında 10 farklı kurumun katıldığı Study Abroad Fair, 28 farklı hukuk bürosunun katıldığı Careers in Law, 11 farklı yönetim danışmanlığı kurumunun katıldığı Careers in Consulting vardı.

Bahar 2024 Dönemi’nde etkinlik serisinin Careers in Social Impact & Sustainability, Careers in Psychology, Careers in Communication & Media başlıklarının düzenlenmesi planlanıyor.

Dünyaca ünlü Fransız lüks ürün markası Cartier, “Through the Lens” yarışması için Türkiye’den yalnızca Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi ile iş birliği yaptı. Sadece Koç Üniversitesi öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya toplamda 18 takım başvurdu. Yarı finale kalan beş takım arasından “Odeon” grubu, yarışmanın üniversite etabını kazandı. “Odeon” grubu, üç farklı ülkeden katılacak olan ekiplerle Dubai’de düzenlenecek olan finale katılmaya hak kazandı.

Bahar 2024 Dönemi’nde düzenlenmesi planlanan etkinliklerde yer almak isteyen kurumlar career@ku.edu.tr  adresi üzerinden Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi ile iletişime geçebilirler.