Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’nun (KUSIF) “Sosyal Girişimciliği Etki Odaklı Düşünmek: Sosyal Girişimcilik Eğitimi İçin Rehber” kitabı, forumun biriktirdiği deneyim ve içgörüleri; bu alandaki yeni akımlar ve farklı üniversitelerde sıkça kullanılan yöntemlerle harmanlayarak ortaya koyuyor.

Geleceğin iş modeli olarak değerlendirilen sosyal girişimcilik, özellikle gençler arasında giderek merak edilen bir kavram halini alıyor. Dolayısıyla bu alan üzerine verilen eğitimler, özellikle üniversite düzeyinde giderek önem kazanıyor ve bu alanda kurgulanan derslerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda faaliyetlerine 2012 yılından bu yana devam eden KUSIF’in yeni yayınını, Dr. Ayşe Seda Müftügil Yalçın, Agata Fortuna ve Dr. Gonca Ongan kaleme aldı. Kitabın birinci bölümünde sosyal girişimcilik eğitimi için temel bilgiler paylaşılırken ikinci bölümünde KUSIF’in sosyal etki odaklı sosyal girişimcilik dersinden temalara yer veriliyor. Yayının son bölümünde ise sosyal girişimcilik sosyal etki odaklı bir yaklaşımla anlatılırken ders bağlamında değinilmesi gereken ‘’Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)’’ yer alıyor.

Yayının basılı haline erişmek için talebinizi ve ikamet adresinizi mguney@ku.edu.tr ile paylaşabilirsiniz.

Yayının yazarlarıyla beraber sosyal girişimcilik eğitimi üzerine konuşulan ve Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı ortaklarından Ashoka Türkiye ile İstasyonTEDÜ’nün sosyal girişimcilik eğitimi alanındaki kaynak ve araştırma faaliyetlerinin paylaşıldığı webinar’ı izlemek için tıklayın.