Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 Programı desteğiyle, Koç Üniversitesi liderliğinde ve Koç Üniversitesi Hastanesi çatısı altında kurulan Organ Nakli İmmünoloji Araştırma Mükemmeliyet Merkezi (TIREX) resmi olarak açıldı. TIREX, organ nakli immünolojisi konusunda bir mükemmeliyet merkezi olmayı hedefliyor.

Organ Nakli İmmünoloji Araştırma Mükemmeliyet Merkezi’nin (TIREX – Koç University Transplant Immunology Research Centre of Excellence) açılış törenine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye’deki ilk böbrek naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Haberal, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Dilege, merkezin kurulumunda öncü rol oynayan Prof. Dr. İhsan Solaroğlu ve Koç Üniversitesi TIREX Direktörü Prof. Dr. Caner Süsal katıldı. Merkezin açılış konuşmalarını Şükrü Dilege ve Caner Süsal yaptı. Avrupa Komisyonu tarafından 2,5 milyon Avro ile fonlanmaya layık görülen TIREX, organ nakli immünolojisi konusunda hem hastalara üstün seviyede hizmet verecek hem de klinik ve bilimsel araştırmalar yaparak yenilikçi tedavi ve testler geliştirecek. Merkez, gerçekleştireceği araştırmalarıyla evrensel bilgi birikiminin ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.