Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti, doğadan esinlenen yapıştırıcılar ve minyatür robotlar alanlarında mühendisliğe yaptığı öncü ve olağanüstü bilimsel katkılardan dolayı Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi. Prof. Dr. Metin Sitti, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir mühendise verilen en yüksek mesleki takdirlerden biri olarak kabul edilen bu üyeliği getiren çalışmalarını ve geleceğe ilişkin projeksiyonlarını Frontier e-bültenine anlattı.

Dünya çapında çok önemli araştırmalara imza atmış bir araştırmacı ve yeni fikirlerle dolu bir yönetici olarak Koç Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlenen Prof. Dr. Metin Sitti, üniversitenin araştırma-geliştirme ve inovasyon konusunda yaptığı tüm çalışmaları bir arada toplayan Frontier e-bülteninde disiplinler arası iş birliklerinin, kapsayıcılığın önemi ve çeşitliliğin getirdiği zenginlikler hakkındaki fikirlerini paylaştı. Üstün yetenekli gençlerin yetiştirilmesinin bilime katkı sağlayan toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyleyen Prof. Dr. Metin Sitti, Koç Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen üniversiteleri arasındaki haklı yerini alması ve itibarını pekiştirmesi için gerekli iklimin oluşturulması ve iş birliklerinin kurulması için yapılması gerekenleri anlattı.

Bülteni incelemek için tıklayın.

Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) hakkında

NAE, “mühendislik literatürüne önemli katkılar da dahil olmak üzere, mühendislik araştırmaları, uygulamaları veya eğitimine” ve “yeni ve gelişmekte olan teknoloji alanlarına öncülük etme, geleneksel mühendislik alanlarında önemli ilerlemeler sağlama veya mühendislik eğitimine yenilikçi yaklaşımlar geliştirme/uygulama” konularında üstün katkılarda bulunanları onurlandırıyor.

https://www.nae.edu/312025/NAENewClass2024