2017 yılında faaliyetlerine başlayan Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM), kuruluşundan 2020 yılının sonuna kadar gerçekleştirdiği çalışmaların, aktivitelerin ve araştırmaların kapsamlı bir şekilde anlatıldığı faaliyet raporunu yayınladı.

Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi, kısa adıyla KUTTAM, sağlık alanında yapılacak translasyonel araştırmalara altyapı sağlamak, ilgili araştırmacıları teşvik etmek ve desteklemek, bunun ötesinde üniversite sanayi iş birliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla kuruldu ve 2017 yılında faaliyetlerine başladı. Yetkin akademik kadrosu, üst düzey altyapısı, en üst seviye teknolojiyle donatılmış laboratuvarları ve disiplinlerarası yaklaşımı ile çok önemli çalışmalara ev sahipliği yapan merkezin 2017-2020 Faaliyet Raporu geçtiğimiz ay yayınlandı. Rapor, 2017 yılından 2020 sonuna kadar merkezde yapılan araştırma çalışmalarını, gerçekleştirilen aktiviteleri, ayrıca merkezin hem Rumelifeneri Kampüsü’ndeki hem de Koç Üniversitesi Hastanesi’ndeki fiziksel alt yapısını ayrıntılı bir şekilde anlatıyor.