2007 senesinde Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın eşliğinde UN Global Compact inisiyatifine imza atan Koç Üniversitesi, 2018-2020 dönemine ait Communication on Engagement Progress raporunu yayımladı.

UN Global Compact, operasyonlarını ve stratejilerini insan hakları, çalışan hakları, çevre kirliliği ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda, evrensel çapta belirlenmiş 10 farklı ilke doğrultusunda yürüten kuruluşların ortak bir zeminde buluştukları stratejik bir inisiyatiftir. Bu sayede globalleşmenin amiral gemisi olan iş sektörünün, piyasaların, ticari ilişkilerin, teknolojinin ve finans dünyasının, herkesin ekonomik ve toplumsal gerçekliklerini iyileştirecek şekilde gelişmesi sağlanmaktadır. İş dünyası dışındaki sektörlere ait kurumlar, UN Global Compact’e olan bağlılıklarını vurgulamak üzere, her iki senede bir “Communication on Engagement” raporu hazırlarlar.

Bu anlaşmanın 14. senesine giren Koç Üniversitesi, UN Global Compact inisiyatifini ve savunduğu 10 farklı ilkeye olan inancına devam ettiğini göstermek amacıyla 2018-2020 dönemini içeren yeni raporunu yayımladı. Koç Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi ve Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) iş birliğinde hazırlanan raporda, 2018-2020 seneleri arasında üniversitede gerçekleşen etkinliklerin ve alınan kararların UN Global Compact ilkelerini destekleyici özelliklerine vurgu yapıldı.