Koç Üniversitesi öğretim üyeleri yaptıkları çalışma ve araştırmalarla ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldüler.
Prof. Dr. Bertil Emrah Oder’e Anayasacılığın Savunucusu Ödülü
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, insan hakları ve eşitlik konularında uluslararası alanda yürüttüğü çalışmalarıyla, Anayasacılığın Geleceği Uluslararası Forumu’nun, dünya çapında ilk defa verilen Anayasacılığın Savunucusu Ödülü’ne layık görüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Savaş Taşoğlu’na TÜBA GEBİP Ödülü

Ülkemizde araştırmalarıyla ön plana çıkmış ve henüz 39 yaşını doldurmamış bilim insanlarına verilen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Genç Bilim İnsanları (GEBİP) Ödülü’ne layık görülen Makine Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Savaş Taşoğlu, çoklu ilaç direnci olan tüberküloz hastalığının, hasta başı teşhisine yönelik olacak düşük maliyetli, sahada taşınabilir biyosensör geliştirmeyi hedefliyor.

Dr. Murat Hasanreisoğlu’na International Education Award

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Hasanreisoğlu’na oftalmoloji alanında en prestijli kuruluşlardan biri olan American Academy of Ophthalmology’den “International Education Award” ödülü verildi.

Mühendislik Fakültesi’ne Ödüller

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Alptekin Küpçü IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü doktora öğrencisi Kenan Sevinç, Moleküler Biyoloji Derneği 2020 Doktora Başarı Ödülü’nü kazandı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gönen ODTÜ Parlar Vakfı 2020 Araştırma Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

Makine Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Savaş Taşoğlu ODTÜ Parlar Vakfı 2020 Teknoloji Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

Makine Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Kerem Pekkan ODTÜ Parlar Vakfı 2020 Bilim Ödülü’nün sahibi oldu.