Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi (KGM), 2024 Bahar Dönemi’nde “Careers in Social Impact & Sustainability” ile “Career Readiness” etkinlikleri, “On Campus Recruitment Days” organizasyonu ve diğer münferit etkinlikleriyle yerli ve yabancı, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki tüm öğrencilere ve genç mezunlara destek sağladı.

Careers in Social Impact & Sustainability

21-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen “Careers in Social Impact & Sustainability” yine birçok sivil toplum kuruluşunun ve kurumsal firmanın iş birliği ile düzenlendi. Etkinliğin amacı, sosyal etki ve sürdürülebilirlik alanında öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık kazandırmak, bu alanda kariyer fırsatları hakkında bilgi sunmak ve öğrencilerimize sektörde deneyimli profesyonellerle tanışma ve ağ oluşturma fırsatı sağlamaktı.

Career Readiness

Career Readiness etkinlik serisi üç yıl aranın ardından, yeniden öğrenciler için tasarlandı ve güncellendi. Bu etkinlik serisi, öğrencileri üniversite mezuniyeti sonrası iş hayatına hazırlamayı hedefliyor. Bu amaçla, KGM ve Adecco iş birliği ile dört oturumdan oluşan “Mühendisler İçin İK Akademisi” seminer serisi gerçekleştirildi. Seminer serisinin tamamına katılan Koç Üniversitesi öğrencileri Adecco tarafından hazırlanan katılım belgesini almaya hak kazandı.

On Campus Recruitment Days

Hem işverenler hem de öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan On Campus Recruitment (OCR) Days etkinliği 26-28 Mart’ta gerçekleşti. OCR Days ile üç gün boyunca 30 farklı kurumun temsilcileri Rumelifeneri Kampüsü’nde ağırlandı. İşverenler tam zamanlı / yarı zamanlı ve stajyerlere yönelik açık pozisyonlarını öğrenciler ve mezunlarla birebir paylaşırken, öğrenciler ve mezunlar da CV’lerini kurumlar ile paylaşarak birebir iletişim kurma fırsatı ve gerçek mülakatlar yapma şansı yakaladı.

2024 Bahar Dönemi’nin diğer etkinlikleri

  • Careers in Psychology
  • Study Abroad Days
  • TÖDEB tarafından düzenlenen “Payment and Electronic Money Institutions Ecosystem Awareness Seminar”
  • Bir Japon kuruluşu olan Human Resocia ekibinin Rumelifeneri Kampüsü’nde yaptığı “Jump Start Your Career In Japan!” sunumu: Ekip, Koç Üniversitesi öğrencileriyle buluşarak stajyer ve tam zamanlı açık pozisyonları için mülakat yapma şansı yakaladı.