Koç Üniversitesi öğretim üyeleri TÜBİTAK ve TÜBA tarafından verilen ödüllere layık görüldüler.

Koç Üniversitesi’nden üç öğretim üyesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ödül Programı çerçevesindeki Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Bu üç ödülle Koç Üniversitesi’nin TÜBİTAK almaya hak kazandığı Teşvik Ödülü sayısı 41’e çıktı. Ödüle hak kazanan öğretim üyeleri, Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, nadir genetik hastalıkların kökenine inmek çalışmalar gerçekleştiriyor. Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ, biyoloji ve enformasyonu buluşturan yenilikçi çalışmalara imza atıyor. Doç. Dr. Tilbe Göksun Yörük ise dilin düşünce sistemleri üzerine etkileri konusunda yürüttüğü sıra dışı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Beş öğretim üyesi ise, 2021 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül Programı kapsamında ödül almaya hak kazandı. Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Nazmi Volkan Adsay 2021 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’ne layık görülürken, Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emir Salih Mağden ve Dr. Öğr. Üyesi Erkan Şenses, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Gizem Erdem Gürel ile yine Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gözde Korkmaz 2021 TÜBA GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü’nün sahibi oldu.

TÜBİTAK Teşvik Ödülü

Doç Dr. Nurcan Tunçbağ, Mühendislik Fakültesi & Tıp Fakültesi