Basın Bülteni

Aralık 13, 2018

KOÇ ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU BURSİYERLERİ PROGRAMI’NA ‘EŞİTSİZLİĞİN AZALTILMASI’ ÖDÜLÜ

Koç Üniversitesi’nin ülke genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi gençleri üstün eğitim imkânlarıyla buluşturma hedefiyle 2011 yılında başlattığı “Anadolu Bursiyerleri Programı”, 10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nde gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Akademi Ödülleri’nde ödüle layık görüldü. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için tasarlanan ve etkinlik alanında katılımcılarla buluşan projelerin ödüllendirildiği zirvede, “Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı” Birleşmiş Milletler küresel hedeflerinin 10. hedefi olan “Eşitsizliklerin Azaltılması”na sağladığı katkıdan dolayı ödüle layık görüldü.

Topluma yarar sağlayan, değer katan projeleri farklı sektörlerle buluşturan ve iş birliği imkânı oluşturmak amacıyla düzenlenen “10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi” kapsamında gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Akademi Ödülleri’ düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Zirve kapsamında, Türkiye’de hayata geçirilen ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için tasarlanan kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının yer aldığı ve etkinlik alanında katılımcılarla buluşan ödüllü projeler uluslararası bir jüri tarafından belirlendi.

Koç Üniversitesi’nin Anadolu’nun çeşitli kentlerinden, başarılı ve ihtiyaç sahibi gençleri üstün eğitim imkânlarıyla buluşturma hedefiyle 2011 yılında başlattığı “Anadolu Bursiyerleri Programı”, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Akademi Ödülleri’nde ‘Eşitsizliğin Azaltılması’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Koç Üniversitesi adına ödülü, Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Direktörü Zeynep Başak Çivi, Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Sorumlusu Aslı Yantra ve Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Danışmanı Ayşe Berna Simavi aldı.

2011 yılında yedi bağışçı kurumun, 14 öğrenciye verdiği destekle başlayan proje, aradan geçen yedi yılda adeta bir eğitim seferberliğine dönüştü. Koç Üniversitesi mezunlarının da büyük destek verdiği programa bu yıl Koç Üniversitesi mezunlarının bursiyeri olarak 18 yeni öğrenci katıldı. Bugün bağışçı kurumların sayısı 220’yi aşarken kişisel olarak bağışta bulunan hayırseverlerin sayısı 1000’e yaklaştı. Koç Üniversitesi’nin 25. yılını kutladığı 2018 yılında, Anadolu Bursiyerlerinin sayısı 36 kat artarak 500 kişiye ulaştı.

 


 

Koç Üniversitesi Hakkında

1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize, insanlığa ve Türkiye’ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 30 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi’nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde 36’sı burslu olarak eğitim görmektedir. Koç Üniversitesi’nde öğrenim gören 7.048 öğrenci bulunuyor. Koç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarından bugüne değin 14.000’den fazla öğrenci mezun oldu. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısında Türkiye’deki eğitim kurumlarının arasında en üst sıralarda yer alır.