Kimya Sektör Platformu (KSP) bünyesinde düzenlenen “Türkiye Kimya Sektör Şurası” 12-13 Mart’ta video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Konferansa TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, KSP Başkanı Adil Pelister ve Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan başta olmak üzere kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve akademi üyeleri katıldı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) 17’nci dönem başkanlığını yürüttüğü Kimya Sektör Platformu (KSP), sektörün durumu ve geleceği açısından önemli çıktıları ortaya koyan Kimya Sektör Şurası’nı iki yılda bir organize ediliyor. Bu yılki şurada düzenlenen oturumlarda sektörel sorun ve çözüm önerilerinin yanı sıra, beklentiler, ihtiyaçlar lojistik, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odağında konuşuldu.

Konferansta Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan da Koç Üniversitesi’ndeki araştırma merkezlerini, faaliyetlerini ve projelerini anlattığı bir konuşma yaptı. Konuşmasında, “Sanayi-üniversite iş birliği, uzun vadeli, birbirlerinin varlığı ile hem kendileri hem de ülke ve dünyaya olacak büyük katkıların farkında olarak sürdürülmesi gereken bir yolculuktur.” diyerek üniversite ve sanayi iş birliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. İnan, bu iş birliğinin bir ülkenin atılım yapıp yapmayacağının belirleyici faktörü olduğunu belirtti. Ayrıca “AR-GE” kavramının yanlış yorumlandığını belirten Prof. Dr. İnan, hem araştırmanın hem geliştirmenin çok önemli kavramlar olduğunu anlattı ve birlikte var olması gerektiğinin altını çizdi,  “Bilinen bilinmeyenlerin çözümü olarak benim tanımladığım geliştirme çalışmaları, bir endüstrinin elinde olan problemler setinin getirip üniversitedeki beceri setiyle eşleştirmesine tekabül eder.” diyerek üniversite ve sanayi iş birliğinin dinamiğini özetledi. Prof. Dr. İnan, konuşmasında doktorasını tamamlamış öğrencilerin özel sektörde istihdam edilmesinin önemini de vurguladı.