Ülkemizin dört bir yanından potansiyeli yüksek ancak ekonomik imkânları kısıtlı gençleri nitelikli eğitim olanaklarıyla buluşturan Anadolu Bursiyerleri Programı, geride bıraktığı 10 yılı, bu zaman diliminde dalga dalga yayılan etki çemberini belgeleyen bir kitap ve bir film ile kutladı.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle yol alan program, bursiyerlerinin Koç Üniversitesi’nde kendilerini daha çok geliştirme fırsatı edinmelerini ve nihayetinde Türkiye’ye ve dünyaya katkıda bulunacak donanımla üniversiteden mezun olmalarını sağlıyor. 2011 yılında 6 kurumsal bağışçının katkılarıyla 14 öğrenciye destek vererek başlayan programdan yararlanan bursiyerlerin sayısı bugün 982’ye ulaştı. 300’ü aşkın bağışçı kurum ve 1.500’den fazla şahsi bağışçının destekleriyle her geçen yıl büyüyen Anadolu Bursiyerleri Programı, geniş bir paydaş kitlesini bir araya getiriyor. Programa duyulan ilgi de aynı oranda her geçen gün artıyor. Her yıl ülkemizin dört bir köşesinden 6.000’in üzerinde başvuru alan program, bugüne kadar 81 ilden öğrencilerin hayatına dokundu ve 231 mezun verdi.

Programın kilometre taşı niteliğindeki 10. yılında, kuruluşundan bugüne geçtiği yolları ve ulaştığı noktayı anlatan bir film ve kitap projesi hayata geçirildi. Böylece programın ilk 10 yılındaki etki alanı belgelendi ve paydaşlarla paylaşıldı. Bu proje için pandemi önlemleri dikkate alınarak birçok paydaşla röportajlar gerçekleştirildi. Programın geçmişine yapılan bu yolculukla bu anlamlı programın gelişimi hikâyeleştirildi.