Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), akademik yayıncılığın ABD’deki en büyük dağıtımcısı konumundaki University of Chicago Press ile iş birliği yaparak Koç University Press (KUP) adı altında dünyaya açılıyor.

KÜY’ün İngilizceye çevrilerek, University of Chicago Press kataloğuna dahil edilen kitapları yalnızca Amerika’da değil, tüm dünyadaki üniversitelere, kütüphanelere ve kitapçılara ulaşacak. Yapılan anlaşma sonrası KÜY, University of Chicago Press’in uluslararası dağıtım ağına Türkiye’den katılan ilk yayınevi oldu. KÜY böylelikle Türkiye’de üretilen bilgiyi yurt dışına aktaracak.

İngilizce olarak satışa sunulan ilk kitaplar; Zeynep Çelik’in Avrupa Şark’ı Bilmez (Europe Knows Nothing about the Orient); Kerem Tınaz ile Oscar Aguirre-Mandujano’nun derlediği Sefarad Güzergâhları (Sephardic Trajectories); Christopher H. Roosevelt’in derlediği Mekânsal Ağlar (Spatial Webs) ve yayıma Nikos Kontogiannis, Beate Böhlendorf-Arslan ile Filiz Yenişehirlioğlu’nun hazırladığı Sırlı Kaplar (Glazed Wares).

Her yıl artan başlık sayısıyla hem akademik yayıncılığın hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmayı misyon edinen KÜY kitapları, radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermek için kullanılıyor.