İnovasyona büyük önem veren Erciyas Holding’in İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Bağ’a üniversite – endüstri iş birliği ve Anadolu Bursiyerleri Programı’na verdikleri destek konularında sorularımızı yönelttik.

Bize biraz kendinizden ve Erciyas Holding’den bahsedebilir misiniz?

Bilecik doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1989 yılında profesyonel iş hayatına başladım. Farklı grup ve şirketlerde görev aldım ve 1998 yılında Erciyas Holding bünyesine katıldım. Bugüne kadar grup bünyesinde finans müdürlüğü, mali işler müdürlüğü, insan kaynakları ve finanstan sorumlu GMY ve son olarak grup CFO’ su olarak görevde bulundum. 2020 yılından bu yana da grup bünyesindeki şirketlerde Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği görevini icra etmekteyim.

Erciyas Holding’in temelleri Ahmet Kamil Erciyas tarafından 1978 yılında atıldı. 1978 yılında Kalibre Boru A.Ş. ile başlayan, 1989 yılında kurulan Erciyas Holding ve bünyesindeki şirketlerle devam eden başarı hikâyesinin temelinde, Ahmet Kamil Erciyas’ın yenilikçi yaklaşımı, sürekli gelişim ve ilerlemeye duyduğu sevgi, sürdürülebilirlik ve mükemmeliyetçilik tutkusu, çalışanlarının güvenliğini ve toplumun refahını ön planda tutan bir çalışma yaklaşımı var. Bugün aralarında çelik boru, vagon, enerji ve mobilite sektörlerinin de bulunduğu birçok farklı alanda, 90’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyoruz. 213 ofis ve 783 saha çalışanıyla Türkiye ve Avrupa’da toplamda dokuz lokasyon ve yedi üretim tesisimiz bulunuyor. 2022 yılı Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçı Araştırması’nda 249’uncu olduk. Sektör sıralamasında 33’üncü ve 2023 yılı En Yenilikçi Şirketler sıralamasında ise Hyperloop Projesi ile 4’üncü sırada yer alıyoruz.

Koç Üniversitesi – endüstri iş birlikleri hakkında görüşünüzü alabilir miyiz?

Koç Üniversitesi’nde bulunan Koç Üniversitesi Arçelik Araştırma Merkezi, Koç Üniversitesi Yüzey Araştırmaları Merkezi, Koç Üniversitesi Tüpraş Enerji Merkezi, Optik Mikrosistemler Laboratuvarı, Üretim Otomasyonu ve Araştırma Merkezi gibi araştırma merkezlerine, Ford Otosan Egzoz Katalizörleri Laboratuvarı ile Biyoakışkanlar ve Kardiyovasküler Mekanik Laboratuvarı ve diğer alanlarda endüstri tarafı ile yoğun iş birliği içinde olduğunu biliyorum. Biz de Erciyas Holding olarak tecrübelerimizle, Ar-Ge ve Çelik Boru Tasarım Merkezimiz ile iş birliği yapabilir ve desteklerimizi sunabiliriz.

Anadolu Bursiyerleri Programı’nı ilk duyduğunuz zaman neler hissetiniz?

Anadolu Bursiyerleri Programı’nın Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşayan, başarılı oldukları halde ekonomik nedenlerle ülkemizin en donanımlı eğitim kurumlarında yükseköğrenim fırsatı bulamayan öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği tanımak amacıyla kurgulanmış bir burs programı olduğunu biliyorum. Bu burs programıyla gerçekten başarılı olup da nitelikli eğitime erişim imkânı olmayan öğrencilerin kazanılması beni heyecanlandırmıştır.

Anadolu Bursiyerleri Programı’nda bir bursiyer destekliyorsunuz. Bu kararı verirken sizi en çok etkileyen unsur neydi?

Eğitime verdiğimiz önem ve başarılı olup yeterli imkânı olmayan öğrencilerin kazanılacak olması beni etkileyen en büyük unsur.

Anadolu Bursiyerleri Programı’na destek vererek sizinle aynı yolda yürüyen diğer bağışçı kurumlara buradan bir mesaj iletmek ister misiniz?

İmkânları dahilinde herkes bu programa katkı sağlamalı diye düşünüyorum. Eğitim bizim için çok önemlidir. Gençler bizim geleceğimizdir.