Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), geleceğin iş modeli olarak değerlendirilen sosyal girişimcilik konusunda üniversite düzeyinde hazırlanan eğitimin rehber kitabının tanıtımı için bir webinar gerçekleştirdi. Aynı zamanda Zebra Programı kapsamında “BiDünya Podcast” yayınlarını başlattı.

 

Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Eğitimi Webinar’ı

Sosyal girişimciliğin gençler arasında giderek merak edilen bir kavram halini alması, bu alanın üniversite düzeyinde eğitimine önem verilmesi gerektiğini gösteriyor. Türkiye’de bu alana olan ilgi ve sosyal girişimcilik alanında kurgulanan derslerin sayısı her geçen gün artıyor. 2013 yılından bu yana her yıl yaklaşık 50 öğrenciye sosyal girişimcilik eğitimi veren KUSIF’in yeni yayını “Sosyal Girişimciliği Etki Odaklı Düşünmek: Sosyal Girişimcilik Eğitimi” için hazırlanan rehber kitap, kurumun biriktirdiği deneyim ve içgörüleri, bu alandaki yeni akımları farklı üniversitelerde sıkça kullanılan yöntem ve yaklaşımlarla harmanlayarak okurlara sunuyor. Hem yayının yazarlarıyla beraber sosyal girişimciliğin eğitimi üzerine konuşmak hem de Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı ortakları Ashoka Türkiye ve İstasyonTEDÜ’nün sosyal girişimcilik eğitimi alanındaki kaynak ve araştırma faaliyetlerinden haberdar olmak için düzenlenen bir webinar’da ilgililer bir araya geldi.

BiDünya Podcast

KUSIF’in Zebra Programı kapsamında sosyal girişimcilik alanında hayata geçirilen podcast serisi “BiDünya Podcast” yayına başladı. “Sosyal girişimcilik nedir, ne değildir? Bir sosyal girişimci kimdir ve ne yapar?” sorularıyla başlayan serinin “Sosyal Girişimcilik 101” başlıklı ilk bölümünü Spotify, Apple Podcasts ve Google Podcasts gibi platformlardan dinleyebilirsiniz.

 

KUSIF’ten içerik ve program kurgulama ve danışmanlık hizmetleri

Sosyal etki ölçümü ve yönetimi; özel sektörün toplumsal katkı projelerine, sosyal girişimcilerin ve sivil toplum kuruluşlarının eylem planlarına daha bütünsel olarak bakmalarını ve sosyal fayda yaratma misyonlarını daha iyi şekilde yerine getirmelerini sağlıyor. KUSIF, bu doğrultuda her hedef grubuna ve ihtiyaca yönelik 1-2 günlük veya daha uzun süreli içerik ve program kurgulamaya ve danışmanlık vermeye devam ediyor. KUSIF’in eğitim ve danışmanlıkları kayda değer ve sistematik sosyal değişim yaratmayı ve etkinin en üst düzeye çıkarılmasını hedefleyen kurumlar için ihtiyaca göre dört aşamada gerçekleştiriliyor.