TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek programları Başkanlığı’nda yürütülen 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2020 yılı başvuru sürecinde sekiz Koç Üniversitesi öğretim üyesi destek almaya hak kazandı. Koç Üniversitesi, program kapsamında en fazla sayıda proje desteği alan üniversite oldu.

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında bilimin ve teknolojinin her alanında ülkemiz açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlamaya yönelik hedefler içeren, alanında önemli boşlukları giderebilme ve araştırmacılara yeni bir bakış açısı kazandırabilme fırsatı sunan, önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyeli olan projelere ve bu projeleri gerçekleştirecek olan yurt içindeki bilim insanlarına destek veriliyor.

2020 yılı başvuru sonuçlarına göre Koç Üniversitesi’nden bu desteğe hak kazanan akademisyenlerin listesi aşağıdadır:

• Dr. Hakan Ürey
  • Öğr. Üyesi Elif Nur Fırat Karalar