Koç Üniversitesi KARMA Gerçeklik Laboratuvarı, Meta ve BTK Akademi iş birliğiyle XR Akademi programını başlattı. XR Akademi, lise ve üniversite öğrencilerine Genişletilmiş Gerçeklik (XR) alanına yönelik beceri ve ilgi kazandırmayı, onları yeni nesil iş gücünün fırsatlarına hazırlamayı hedefliyor.

Program, 2024 yılı boyunca çeşitli konularda eğitimler sunacak, seminer ve etkinliklere ev sahipliği yapacak. KARMA Lab, müfredatın oluşturulması, eğitmenlerin eğitimi, atölye çalışmaları ve etkinliklerin düzenlenmesi konularında programa destek verecek.

Programın lansmanı kapsamında 7 Aralık’ta Facebook İstasyon’da bir panel düzenlendi. Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil moderatörlüğünde gerçekleşen “XR Teknolojileri Toplumlara ve Ekonomilerine Ne Katıyor?” adlı panelde KARMA Lab eş-direktörleri Ivon Bensason ve Asım Evren Yantaç söz aldılar. Panelde öne çıkan konulardan biri, XR teknolojilerinden faydalanan uygulamalar geliştirilirken tasarım süreçlerinden itibaren nasıl toplumsal fayda yaratılabileceği ve etik ilkelere uyumun nasıl ön planda tutulabileceği idi.