Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) ve Dünya Gazetesi stratejik ortaklığında gerçekleştirilen çevrim içi ödül töreninde 2020 yılında yaptıkları işlerle hem şirketlerinde hem de toplumda fark yaratan kadınlar ödüllendirildi.

Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) ve Dünya Gazetesi stratejik ortaklığında gerçekleştirilen ödül programı, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan kadınların başarı hikayelerine ayna tutulmasını, bu hikayelerin geniş kitlelere duyurulmasını, başarılı kadınları yetiştiren üniversitelerin, onları destekleyen şirketlerin ve kadınlarla birlikte yürüyen erkeklerin görünür kılınmasını hedefliyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımı ile gerçekleşen ödül töreni öncesinde düzenlenen “Kadınlar Nasıl Bir Ekonomi İstiyor?” başlıklı panelde ise kadının ekonomide ve sürdürülebilir kalkınma sürecinde üstlendiği rol masaya yatırıldı. Panelin “Kadınlar ekonomiye nasıl güç katacak” başlıklı ilk oturumunun ardından gerçekleşen “Sürdürülebilir kalkınmada kadının rolü” başlıklı ikinci oturumuna Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, UNESCO Toplumsal Cinsiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü Sahibi Prof. Dr. Bertil Emrah Oder konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin Kadın Liderleri Ödülleri’nin kategorileri ise şöyleydi: Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü; Yönetim Katına Yön Veren Kadın Ödülü; Rota Çizen Kadın CEO Ödülü; Parayı Yöneten Kadın Ödülü; Ezber Bozan Kadın Ödülü; Umut Vaat Eden Genç Kadın Ödülü; Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite Ödülleri (3 Ödül); Kadın Dostu Şirket Ödülü; Kadının Hayatına Değer Katan Proje Ödülü; Teknoloji İle Kadınlar İçin Fark Yaratan Şirket Ödülü; Kadının Dostu STK Ödülü; Pandemi ve Kadın Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü.

Koç-Kam hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayın.