sosyal-etki-forumu
Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) geçtiğimiz dönemde başarılı çalışmalara imza attı. “Etkiye Dair” podcast serisi, Careers In Social Impact & Sustainability” etkinliği ve “Sosyal Etki Yönetimi ve Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI) Akredite Uygulayıcı Eğitimi” döneme damgasını vurdu.

Etkiye Dair Podcast Serisi

Etkiye Dair podcast serisi kapsamında KUSIF’in “Sosyal Girişimcilik” ve “Sosyal Etki Proje Geliştirme” derslerini almış öğrencilere yer verildi. Bu seride öğrenciler, derslerdeki deneyimlerini ve sosyal etki ile ilgili öğrendiklerinin eğitim hayatına olan etkisini anlatıyorlar.

Podcastlere ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayın.

Alperen Kars ile Etkiye Dair

Berra Negişten ile Etkiye Dair

Zeynep Turasan ile Etkiye Dair

Büşra Uçan ile Etkiye Dair

Careers In Social Impact & Sustainability Etkinliği

KUSIF, Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi ve Koç Üniversitesi AIChE (American Institute of Chemical Engineers) Kulübü iş birliğinde 21-23 Şubat

tarihleri arasında “Careers In Social Impact & Sustainability” etkinliğini kampüste yüz yüze olarak düzenledi. Etkinlik kapsamında, sürdürülebilirlik ve sosyal etki alanında yapılan çalışmalara dair uzman bakış açılarına odaklanıldı. Lider kurumların bu konulardaki stratejileri ve bu alanlardaki kariyer fırsatları hakkında ilham verici konuşmalar gerçekleştirildi.

Sosyal Etki Yönetimi ve Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI) Akredite Uygulayıcı Eğitimi Özel kurumlar, kamu kurumları ve üçüncü sektör kuruluşlarına sosyal etki ölçümü ve yönetimi konusunda eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmeti veren KUSIF ekibi olarak, SROI Uygulayıcısı ve Eğitmeni Agata Fortuna ile 22-23-25-30-31 Ocak tarihlerinde çevrim içi “Sosyal Etki Yönetimi ve Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI) Akredite Uygulayıcı Eğitimi” düzenlendi. Social Value International tarafından akredite edilen eğitim, SROI tekniğinin uygulayıcısı olmak isteyenler için atılması gereken ilk adımı içeriyor.