AMBA ve EQUIS akreditasyonlarına sahip olan Koç Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Enstitüsü’nün AACSB International’dan aldığı akreditasyonla birlikte Türkiye’de “Triple Crown” unvanına sahip ilk ve tek akademik kuruluş oldu.

Koç Üniversitesi, 2016 yılında işletme ve yönetim okulları için en kapsamlı kurumsal akreditasyon sistemi olarak tanımlanan MBA Derneği (AMBA) tarafından akredite edilmişti. 2009 yılında aldığı Avrupa Kalite Geliştirme Sistemi (EQUIS) Akreditasyonu’nu da, 2017 yılında ikinci kez beş yıllığına yenileyerek Türkiye’de ve bulunduğu bölgedeki ilk ve tek okul olmuştu. Koç Üniversitesi, AACSB International (Association to Advance Collegiate Schools of Business/İşletme Yüksek Okullarını Geliştirme Derneği) Akreditasyonu’yla beraber dünyadaki işletme okullarının yüzde birinden daha azının sahip olduğu “Triple Crown” yani “Üçlü Akreditasyon”a Türkiye’den ulaşan ilk ve tek üniversite olarak büyük bir başarıya imza attı.

Üniversite ekibinin tüm üyelerinin çabaları sayesinde AACSB Akreditasyonu’nu kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı, ”ACCSB topluluğu tarafından tanınarak, akreditasyon sayımızı üçe yükseltmiş bulunuyoruz. Bu sayede dünyadaki en iyi işletme okullarının sahip olduğu üçlü akredite unvanına erişmenin onurunu yaşıyoruz. Bu akreditasyona ulaşmak, Koç Üniversitesi’nin öğretim, araştırma, müfredat geliştirme ve öğrenci kazanımı ve deneyimi gibi alanlar dâhil olmak üzere eğitimde mükemmelliğin küresel standartlarda tanınması anlamına geliyor. Bu onura sahip olmamızda önemli katkıları olan öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

İşletme okullarına 1916’dan bu yana hizmet veren AACSB International, yeni nesil büyük liderler yaratmak için eğitimcileri, öğrencileri ve “işletme”yi birbirine bağlayan dünyanın en büyük iş eğitimi ittifakı olarak değerlendirilen bir küresel akreditasyon kuruluşudur. 100’den fazla ülke ve bölgede varlık gösteren AACSB’nin ana misyonu katılımı teşvik etmek, yeniliği hızlandırmak ve işletme eğitimindeki etkiyi artırmak olarak öne çıkıyor.