Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar daha önce de çok sayıda ödüle layık görüldüğü uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalarıyla bu yıl Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e adanan Aydın Doğan Vakfı Moleküler Biyoloji ve Genetik Araştırma Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Ülkemizin eğitim, kültür-sanat ve bilim alanında ilerlemesi için çalışan ve çalışmalarını özellikle kız çocuklarının eğitimi ve güçlenmesi alanında yoğunlaştıran Aydın Doğan Vakfı’nın hayata geçirdiği bu yeni ödül programı, 2021 yılında 25. Aydın Doğan Ödülü’ne layık görülen bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Sahin’le yapılan görüşmeler sonucu ortaya çıkmış. “Moleküler Biyoloji ve Genetik Araştırma Ödülü” başarılı ve gelecek vadeden genç akademisyenleri araştırmalarında ödüllendirmeyi hedefliyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, hücre biyolojisi ve proteomik alanlarında memeli sentrozom/silyum kompleksinin biyolojisi ve nadir genetik hastalıklar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalar yürütüyor.