Koç Üniversitesi’nde Eylül 2019’da hayata geçirilen Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü’ne Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp atandı.
Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü, ekonomi ve finans alanındaki akademisyenler ile özel sektör temsilcilerine ortak bir çalışma zemini oluşturarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Rekabetin giderek yoğunlaştığı küresel ekonomide iş dünyasının karşılaştığı ekonomik sorunları analiz edecek olan kürsü, bu sorunlara çözüm önerileri sunacağı bilimsel ve özgün araştırmalarla, ekonominin geleceğe hazırlanmasına destek olmak için çalışacak.

Prof. Dr. Selva Demiralp, Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü’nün yanı sıra TÜSİAD ve Koç Üniversitesi’nin ortak girişimi ile kurulan Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu’nun (EAF) direktörlüğünü yürütüyor.