2019 sonunda Anadolu Bursiyerleri ile keyifli bir etkinlikte buluşan programın en büyük destekçilerinden Yapı Kredi Bankası’nın CEO’su Gökhan Erün, bağışçı-bursiyer buluşmalarının iki taraf için de çok kıymetli olduğunu belirtiyor.

Yapı Kredi Bankası olarak Anadolu Bursiyerleri Programı’nı hayata geçirildiği 2011 senesinden bu yana büyük bir heyecanla destekliyorsunuz. Bugüne kadar mezun olanlarla birlikte toplam 14 öğrencinin hayatına dokundunuz ve onları Koç Üniversitesi’nin akademik ve sosyal kaynaklarıyla buluşturdunuz. Ülkemizde nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliğinin eksikliği konusunda görüşlerinizi alabilir miyiz?

Yapı Kredi olarak toplumsal hayata katkıda bulunmak amacıyla eğitimde de sınırları kaldırmak için çalışıyoruz. Bu konuda yürüttüğümüz pek çok proje var. Desteklediğimiz Anadolu Bursiyerleri Programı bunların başında geliyor. Nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliği misyonuyla hayata geçirilen Anadolu Bursiyerleri Programı ile başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite adaylarını Koç Üniversitesi çatısı altında hak ettiği eğitim imkânlarıyla buluşturuyoruz. Eğitim konusunun ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyor ve sosyal, ekonomik ve toplumsal faktörler dolayısıyla eğitimde fırsat eşitliği yakalayamayan çocuklarımızın yetenek ve potansiyellerine göre gelişimlerini sağlamak için gayret gösteriyoruz.

Başka eğitim kurumlarına bir emsal teşkil eden ve diğer üniversitelerde de benzer inisiyatiflerin başlatılmasına vesile olan Anadolu Bursiyerleri Programı’nın ülkemize olan faydasını nasıl değerlendirirsiniz?

Koç Üniversitesi’nin Anadolu Bursiyerleri Programı başarılı genç öğrencilerimizin nitelikli eğitime erişimi ve gelişimi için büyük bir fırsat sağlıyor. Gençlerimizin eğitim hayatına bu programla devam edebildiğini görmek bize mutluluk veriyor. Yapı Kredi olarak Anadolu Bursiyerleri Programı’nın bir parçası olduğumuz için gurur duyuyoruz.

20 Aralık 2019’da Yapı Kredi olarak destek verdiğiniz Anadolu Bursiyerleriyle bir araya gelip onlarla karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirdiğiniz bir kahvaltı etkinliğiniz oldu. Sizce bursiyerler ve bağışçılarının bir araya gelebilmelerinin ve samimi bir ortamda fikir alışverişinde bulunabilmelerinin önemi nedir?

Kurum olarak gençlerle, özellikle üniversitelerde farklı vesilelerle sıklıkla bir araya geliyoruz.Onlarla her buluştuğumuzda yeni şeyler öğreniyoruz. Bakış açıları gerçekten çok farklı. Anadolu Bursiyerleri buluşmamız da bu anlamda çok keyifli ve güzel geçti. Eğitimlerine devam eden bu gençlerin hayata bakış açılarını, hedeflerini ve bu yolda gerçekleştirdiklerini görmek hem mutluluk veriyor hem de gelecek için umut aşılıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu buluşmaların iki taraf için de çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.

Yapı Kredi olarak Koç Üniversitesi ile Eylül 2019’da “Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü”nü hayata geçirdiniz. Kurumsal dünya ile üniversiteler arasında, üniversitelerdeki seçkin profesörlere araştırma desteği sağlamak üzere hayata geçirilen bu tip işbirliklerinin faydaları hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz?

75. yılımızı kutladığımız 2019 yılında Koç Üniversitesi’nde Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü’nü hayata geçirdik. Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü’ne Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp liderlik yapıyor. Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü ile ekonomi ve finans alanındaki akademisyenlerle özel sektör temsilcilerine ortak bir çalışma zemini oluşturarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Rekabetin giderek yoğunlaştığı küresel ekonomide iş dünyasının karşılaştığı ekonomik sorunları analiz edecek olan kürsü, bu sorunlara çözüm önerileri sunacağı bilimsel ve özgün araştırmalarla, ülkemiz ekonomisinin geleceğe emin adımlarla hazırlanmasına destek olmak için çalışacak.