Anadolu Bursiyerleri, düzenli olarak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Sarıyer İlkokulu’nu ziyaret ederek zihinsel engelli öğrencilerden oluşan özel eğitim sınıfıyla bir araya geldi.

Anadolu Bursiyerleri, Mart ayı içinde gerçekleştirilen özel eğitim sınıfı ziyareti ve geçmiş aylarda engellilik konusunda farkındalık sağlamak için gerçekleştirdikleri projeler öncesinde “Engelliliğe Doğru Yaklaşım” eğitimi aldılar. Eğitimde engelli bireylere doğru yaklaşım konusunda temel bilgi ve önerilerle bilinçlendirilen bursiyerler, ziyaretleri kapsamında öğrencilerle zaman geçirip “çeşitli etkinlikler yaptılar. Bu ziyaretleri rutin hale getirmeyi hedefleyen bursiyerler, en kısa zamanda yeni bir buluşma düzenlemeye karar verdiler.

Anadolu Bursiyerleri Programı kapsamında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerin farkındalıklarının artırılması ve eğitime destek verecek bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması amaçlanıyor.