Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen, Koç Üniversitesi’nin ev sahipliğini üstlendiği UFUK 2020 Programı Bilgi Günü, 16 Şubat’ta İstanbul’un çeşitli üniversite ve sanayi kuruluşlarından 200’e yakın katılımcıyı bir araya getirdi.

UFUK 2020 Programı Bilgi Günü, Komisyon Temsilcisi ve DG Resarch & Innovation Yönetici Yardımcısı Philippe Vialatte, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ile TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Orkun Hasekioğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı, Avrupa Komisyonu Yetkilisi George Bonas’ın konuşmasıyla devam etti. Bonas dinleyicilere, UFUK 2020 Programı’nın genel yapısı, proje önerisi hazırlık ve sunum süreci, proje önerisi hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar, projelere dahil olmak için yapılması gerekenler ve ortak kuruluş bulma süreci hakkında detaylı bilgi verdi. Katılımcılar, UFUK 2020 Programları Destek ve Ödül Programları hakkında ise TÜBİTAK yetkilileri tarafından bilgilendirildiler. Yetkililer, UFUK 2020 Güvenli Toplumlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Sağlık Alanı 2018 yılı çağrılarına yönelik tanıtım yaptılar. Etkinlikte, ERC Başlangıç Fonu Projesi’ni yürüten Koç Üniversitesi araştırmacıları Dr. Öğr. Üyesi Erdem Yörük (Sosyoloji) ve Doç. Dr. Seda Keskin (Kimya ve Biyoloji Mühendisliği) de birer sunum yaparak ERC projelerine hazırlanma süreciyle ilgili deneyimlerini paylaştılar.