Her sene Anadolu Bursiyerleri Programı bağışçılarına yönelik düzenlenen Kurumsal Paydaşlar Etkinliği, “Belirsizlik Ortamında Türkiye ve Dünya Ekonomisini Bekleyen Fırsatlar” başlığı ile 7 Aralık’ta webinar olarak gerçekleşti.

Anadolu Bursiyerleri Programına bağış yapan kurumlar, kişiler ve mezun bağışçılara yönelik düzenlenen geleneksel Kurumsal Paydaşlar Etkinliği’nin bu seneki konusu “Belirsizlik Ortamında Türkiye ve Dünya Ekonomisini Bekleyen Fırsatlar” oldu. 7 Aralık Pazartesi günü webinar formatında düzenlenen etkinliğin açılış konuşması Rektör Umran S. İnan tarafından yapıldı. Moderatörlüğünü Ak Yatırım Menkul Değerler Hazine ve Türev Ürünlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Koç Üniversitesi MBA mezunu ve aynı zamanda Anadolu Bursiyerleri Program bağışçısı olan Albert Krespin’in yaptığı panelde; Koç Üniversitesi mezunlarından University of Chicago Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsü sahibi, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Demiralp sunumunda konuyu makroekonomik açıdan irdelerken, Prof. Dr. Akçiğit belirsizlik ortamının ülkemizdeki ihracata, sektörel üretim zincirine ve özellikle global inovasyon ve eğitime olan etkileri üzerinde durdu.