25. Mezuniyet Töreni’nde diplomasını alan öğrenciler arasından Anadolu Bursiyeri Zafer Çavdar, 4,10 not ortalamasıyla okul birincisi oldu. Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarında çift anadal eğitimini üstün başarıyla tamamlayan Zafer Çavdar, törende yaptığı konuşmada “İster akademik kariyerimizi en saygın üniversitelerde devam ettirelim, ister kurumsal hayata merhaba diyelim, ister girişimcilik dünyasında kendi yolumuzu çizmeye çalışalım… Koç Üniversitesi’nin bize kazandırdığı çalışma kültürü ve disiplinin, başarı merdivenlerinde yükselirken bize her türlü kapıyı açacağına olan inancım sonsuz.” dedi.

Nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliği misyonuyla 2011 yılında hayata geçirilen Anadolu Bursiyerleri Programı bursiyeri olan Zafer Çavdar konuşmasının devamında arkadaşlarına şöyle seslendi: “Koç Üniversitesi’nde yapabileceklerinizin sınırı yok. Çekirdek programla başlayan üniversite hayatımızda, eğitimin yalnızca mesleki bilgiden ibaret olmadığını, estetiğin, etiğin, sosyal bilimlerin ve sanatın her başarılı çalışmanın ayrılmaz bir parçası olduğunu öğrendik. Koç Üniversitesi, bizi sadece kendisine verilen görevleri yerine getiren bireyler olmaya değil; sorgulayan, planlayan, risk alan, zamanı yönetmesini bilen, farklılıklara ve değişime açık, çevresine karşı duyarlı, parçası olduğu toplulukları geliştirmek için inisiyatif alan lider ruhlu ve çalışkan bireyler olmaya teşvik etti.”

Zafer Çavdar’ın videosunu izlemek için tıklayın.