Anadolu Bursiyerleri Programı, dokuzuncu yılında 107 yeni öğrenciyi Koç Üniversitesi’nin üstün eğitim olanaklarıyla buluşturdu. 6.554 başvuru arasından seçilen adaylar, iki günlük deneyimleme ve değerlendirme sürecinin ardından Koç Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazandı.
Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı’na, 1 Ocak-14 Haziran 2019 arasında açık olan başvuru sürecinde ülkemizin dört bir köşesinden başvuran 6.554 öğrenci, ön elemeye tabi tutuldu. Ön elemede başarılı olan 207 aday, 24-25 Temmuz tarihlerinde Koç Üniversitesi Rumelifeneri kampüsüne davet edildi.

Bursiyer adayı öğrenciler, 24 Temmuz sabahı Rektör Prof. Dr. Umran İnan’ın açılış konuşmasını takiben çeşitli mülakatlarla değerlendirildiler. Adaylar; Anadolu Bursiyerleri Değerlendirme Komitesi, üniversitenin çeşitli birimlerinden yetkililerin oluşturduğu Mülakat Komitesi, fakülte dekanları ve hocalarla gerçekleştirilen yüz yüze mülakatların yanı sıra iki gün boyunca derslere katıldılar, mevcut Anadolu Bursiyerlerinden seçilen mentorlarının önderliğinde eğlenceli sosyal etkinliklerde yer aldılar. İkinci günün akşamında toplu bir akşam yemeğine katılıp okulu daha yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Öğrenciler bu süre zarfında Üniversitenin yurtlarında konaklayarak gerçek bir üniversite deneyimi yaşadılar.

“Koçta 24 Saat” adı altında gerçekleştirilen bu iki günlük deneyimleme ve değerlendirme sürecinin ardından davet edilen 207 adaydan 107’si, 2019 girişli yeni Anadolu Bursiyerleri olarak Koç Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazandı.

Sayılarla Anadolu Bursiyerleri Programı

Anadolu Bursiyerleri Programı, hayata geçirildiği 2011 yılından günümüze kadar toplam 81 ilden 606 öğrencinin hayatına dokundu. 2019 yılı itibarıyla programa destek veren toplam kurumsal bağışçı sayısı 255’e ulaşırken 1.000’nin üzerinde kişisel bağışçı da programa katkıda bulunuyor. Ayrıca yeni başlayan 2019-2020 akademik senesinde iki mezun sınıfının daha Anadolu Bursiyerlerine destek vermeye başlamalarıyla bugün itibarıyla toplam 20 mezun sınıfı 20 Anadolu Bursiyeri destekliyor.