Vehbi Koç Vakfı liderliğinde ve Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) yürütücülüğünde Kayseri, Bursa, Gaziantep, Samsun ve Van’da gerçekleştirilen sosyal girişimcilik eğitimleri devam ediyor.

İki gün süren eğitimlerde katılımcıların sosyal girişimcilik potansiyellerinin geliştirilmesi, bu alana dair farkındalıklarının artırılması ve akıllarındaki sosyal girişimcilik projelerini gerçekleştirmek için aradıkları desteğe erişecekleri yolları keşfetmeleri hedefleniyor. Ashoka Türkiye, Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID), Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği (SKYÇD), TED Üniversitesi, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Enterprise UK (İngiltere) ortaklığında yürütülen proje kapsamında verilen eğitimlerde formel olmayan eğitim metotları kullanılıyor. Eğitimler, Temmuz ayında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilen #TSGA Sosyal Girişimcilik Eğitmen Eğitimi’ne katılan, proje illerinden gelen eğitmenler tarafından veriliyor. Proje kapsamında Ankara ve İstanbul’da, belirli aralıklarla gerçekleştirilen #TSGA Açık Sahne etkinliklerinde ise bu alana yatırım yapmayı amaçlayan kurum ve kuruluşlar, sosyal etki ve sosyal girişimcilik alanında çalışan aracı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları sunumlarıyla projelerini ve çalışmalarını tanıtma; ekosistemden diğer aktörlerle tanışma imkânı buluyorlar.