24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında İstanbul Bilim Akademisi himayesinde Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kuzeybatıda Yapay Öğrenme Yaz Okulu 2019” lisansüstü yaz okulu başarıyla tamamlandı.
Dördüncüsü düzenlenen yaz okulunun bu seneki teması sağlık bilimlerinde, robotikte ve endüstride yapay öğrenme idi. Beş gün süren yaz okuluna büyük ilgi gösteren, çoğunluğunu yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oluşturduğu 350’den fazla katılımcı, 12 eğitmenin ve sektörden 15 konuşmacının ilgili konulardaki konuşmalarını takip ettiler. Okulun ilk üç gününde 60’dan fazla katılımcı, gerçekleştirdikleri araştırmaları ve tez çalışmalarını poster halinde, görüş alışverişine fırsat vermek üzere sundular. Yaz okulunun son gününde de katılımcılar uygulamalı kodlama eğitimi aldılar.