Genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla hayata geçirilen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) kapsamında Koç Üniversitesi’nin sekiz öğretim üyesi ödül almaya hak kazandı. Koç Üniversitesi programın başlangıcından bu yana son 11 yılda en fazla BAGEP Ödülü alan üniversite olarak lider konumunu sürdürüyor.

Bilim Akademisi tarafından başlatılan, bireysel ve kurumsal fonlarla desteklenen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) 2024 listesinde Koç Üniversitesi’nden sekiz öğretim üyesi yer alıyor. Genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla verilen bu prestijli ödüle, Koç Üniversitesi’nden Işıl Aral (Hukuk), Livio Nicola Carenza (Fizik), Buse Cevatemre (Tıp), Serkan Kır (Moleküler Biyoloji ve Genetik), Erhun Özkan (İşletme), Erkan Şenses (Kimya ve Biyoloji Mühendisliği), Umut Varolgüneş (Matematik) ve Sevcan Yeşiltaş (Ekonomi) layık görüldüler. Koç Üniversitesi programın başlangıcından bu yana son 11 yılda en fazla BAGEP Ödülü alan üniversite olarak lider konumunu sürdürüyor.

Ayrıntılı bilgi için: https://bilimakademisi.org/bagep-odul-sahipleri/