Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, Avrupa’nın lider araştırma üniversitelerinden European University Institute (EUI) tarafından Fernand Braudel Senior Fellow (2024-2025) olarak seçildi. Sosyal bilim alanında çığır açan bilim insanı Prof. Dr. Fernand Braudel’in ismini taşıyan bu ödül ve ünvan, uluslararası tanınırlığa sahip ve etki gücü yüksek araştırmalarıyla öne çıkan kıdemli sosyal bilimcilere veriliyor.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Küntay, Academia Europaea üyeliğine seçildi. 1988’de kurulan Academia Europaea, Avrupa çapında bilgi ve eğitimi ilerletmeye adanmış saygın bireysel üyelerden oluşan seçkin bir Avrupa Beşeri Bilimler, Edebiyat ve Bilim Akademisi’dir.

Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayişe Karadağ, sağlık ve sağlık hizmetleri üzerindeki önemli, sürekli ve olağanüstü etkileri olan çalışmaları için Amerikan Hemşirelik Akademisi (American Academy of Nursing-AAN) üyeliğine seçildi. Prof. Dr. Karadağ, Türkiye Cumhuriyeti’nde 100 yıllık geçmişe sahip hemşirelik mesleğinde, bu ünvanı alan ilk hemşire oldu. Amerikan Hemşirelik Akademisi, hemşirelik bilgisinin üretilmesi, sentezlenmesi ve yayılması yoluyla sağlık politikalarını ve uygulamaları geliştirerek topluma ve hemşirelik mesleğine hizmet etmeyi hedefleyen bir kuruluştur.