Türkiye Korumalı Futbol ve Bayrak Futbolu tarihine iz bırakan Koç Rams, erkeklerde hem üniversiteler liginde (namağlup) hem de profesyonel ligde tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu ve Türkiye’de bir ilke imza attı.

9 Mayıs’ta İstanbul’da bulunan Soğuksu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen final maçında Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi takımıyla karşılaştığı maçta rakibini 33-0’lık skorla mağlup ederek 2024 yılı 7’li Ragbi Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

Diğer yandan Koç Üniversitesi Kadın Bayrak Futbolu Takımı ilk resmi profesyonel ligde yine namağlup şampiyon olarak ismini Türkiye bayrak futbolu tarihine altın harflerle yazdırdı. Erkek takımında bulunan altı Anadolu Bursiyeri sporcu şampiyonlukta takımın öncü sporcularıydı: Aytaç Mercan (Takım Kaptanı), Zindan Kurt, Berk Güven, Görkem Katayıfçı, Halil İbrahim Gündoğan, Melih Köksal. 5’erli takımlardan oluşan bayrak futbolunda da Anadolu Bursiyeri üç öğrenci yer aldı: Melike Nur Kampus, Sılanur Koloğlu, Ceren Cinoğlu. Tüm bu başarılara ek olarak, erkek takımından Anadolu Bursiyerleri Aytaç Mercan ve Görkem Katayıfçı Eylül ayında düzenlenecek Türkiye Korumalı Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonası kadrosuna davet edildi.