18 Mayıs’ta ilk kez gerçekleştirilen Koç Üniversitesi Gönüllülük Günü (KU Cares), 14 sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içinde İstanbul, İzmir ve Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlendi. Koç Üniversitesi camiasını topluma hizmet etme misyonu etrafında bir araya getirmeyi, toplumsal ve küresel ihtiyaçlar konusunda farkındalığı artırarak gönüllülük kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan etkinlik, 215 kişilik katılımcı grubuyla gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çevre temizliğinden eğitim atölyelerine farklı gönüllülük fırsatları sunması hedeflenen Koç Üniversitesi Gönüllülük Günü (KU Cares) 18 Mayıs’ta ilk kez gerçekleştirildi. AÇEV, Çorbada Tuzun Olsun Derneği, Çöpüne Sahip Çık, EÇADEM, Geleceğe Adımlar, İZEV, KAHEV, Kanser Savaşçıları Derneği​, Kurtaran Ev, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA/, Semtpati, Sokak Lambası Derneği, TEGV ve TOÇEV olmak üzere 14 sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içinde hayata geçirilen etkinlik İstanbul, İzmir ve Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlendi. KU Cares, Koç Üniversitesi öğrencileri, mezunları, akademik ve idari çalışanlarından oluşan 215 kişilik katılımcı ile gerçekleştirildi.

Koç Üniversitesi camiasını topluma hizmet etme misyonu etrafında bir araya getirmeyi, toplumsal ve küresel ihtiyaçlar konusunda farkındalığı artırarak gönüllülük kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan KU Cares etkinliğinin bir gelenek olarak sürdürülmesi planlanıyor. Bireylerin sadece bir gün değil, her gün toplumsal bilinçle hareket etmelerini vurgulayarak gönüllülük faaliyetlerine sürekli katılımını teşvik eden KU Cares sayesinde katılımcılar, çeşitli beceriler kazanacak ve yaşadıkları toplumlara katkı sağlayacaklar.

Daha fazla bilgi almak için: https://dayofservice.ku.edu.tr/