Koç Üniversitesi bünyesinde GSSE Veri Bilimleri (Tezli&Tezsiz) Yüksek Lisans Programı, GSSSH Uygulamalı Kamu Politikaları Ortak Yüksek Lisans Programı ve GSSSH Felsefe Tezli Yüksek Lisans Programı olmak üzere üç yeni yüksek lisans programı başlatıldı.
Disiplinlerarası bir program olan GSSE Veri Bilimleri Yüksek Lisans Programı, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İşletme disiplinlerini içeriyor. Farklı alanlardaki problemlere büyük veri teknolojileriyle çözüm bulmayı hedefleyen program, ayrıca Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Ekonomi, Sosyal Bilimler ve Tıp gibi birçok farklı mühendislik ve bilim dalı ile de ilişkili.
GSSSH Uygulamalı Kamu Politikaları Ortak Yüksek Lisans Programı kapsamında Koç Üniversitesi ve İskoçya’daki Strathclyde Üniversitesi’nin ortak programında öğrenciler, programın bir dönemini İstanbul’da, bir dönemini ise Glasgow’da geçirecekler. Program, kamu politikası çalışmasında gerekli olan analitik çerçeveler ve yöntemler konusunda eğitim sunacak. Politika uygulayıcısı, analist olmak için gereken analitik ve eleştirel düşünme, araştırma yönetimi, veri analizi, raporlama ve sunum yapma gibi bir dizi temel beceriyi kapsayan program; katılımcıların çeşitli metodolojik araçları, bu araçların hükümetlerin ve ilgili kuruluşların karşılaştığı gerçek dünya problemleriyle bağlantılarını keşfetmesine yardımcı olacak.
İki yıllık yüksek lisans programı olarak hazırlanan GSSSH Felsefe Tezli Yüksek Lisans Programı, öğrencileri önde gelen kurumlarda üst düzey doktora çalışması veya profesyonel çalışma üretmeye hazırlamayı amaçlıyor. Program kapsamında öğretim üyeleri çeşitli felsefi konularda uzmanlık eğitimi ve denetim sunuyorlar. Öğrenciler Ancient Philosophy Sertifikası veya Mind and Language Sertifikası alarak uzmanlaşmaya devam edebilecekler. Felsefe alanında farklı deneyimlere sahip, farklı akademik geçmişlerden gelen yetenekli öğrencilerden başvuru alınacak.