Bu e-postayı düzgün göremiyorsanız lütfen tıklayınız.
 
 
 
Koç Üniversite Logo
 
 

facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramAralık 2018


 

261 YENİ ANADOLU BURSİYERİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞİTİME BAŞLADI

Ocak’tan Temmuz’a kadar süren başvuru dönemi sonunda, Anadolu Bursiyerleri Programı ile 261 yeni öğrenci Koç Üniversitesi’nde eğitimlerine başladı.

Devam için Devamı için

 

‘ANADOLU BURSİYERLERİ PROGRAMI GELECEĞİMİZİN MİMARI GENÇLERİMİZ İÇİN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR’

Anadolu Bursiyerleri Programı’nın bağışçılarından bp Türkiye’nin Ülke Başkanı Tümkan Işıltan, programın başarılı gençlere ışık olduğunun ve onların kendilerini geliştirmelerine imkân vererek ülkemize katkı sunduğunun altını çiziyor; ülkemizde buna benzer uygulamaların yaygınlaşmasını dilediğini belirtiyor.

Devam için Devamı için

 

‘ANADOLU BURSİYERLERİ PROGRAMI SAYESİNDE İSTEDİĞİM ESERLERİ İSTEDİĞİM BAKIŞ AÇISIYLA ÜRETEBİLİYORUM’

KOÇ ÜNİVERSİTESİ RAHMİ M. KOÇ BİLİM MADALYASI SAHİBİNİ BULDU

Ekol Lojistik Bursiyeri olarak Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde eğitim gören İsmail Ergün, nitelikli eğitimde fırsat eşitsizliğinin bir kurbanı olmamayı ve potansiyelinin üst sınırlarına erişebilmeyi Anadolu Bursiyerleri Programı’na borçlu olduğunu söylüyor.

Devam için Devamı için

 

KOÇ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ FINANCIAL TIMES’IN EN İYİLER LİSTESİNDE REKOR YÜKSELİŞTE

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Financial Times’ın tüm dünyadaki işletme okullarının Executive MBA programlarını değerlendirdiği sıralamada, olağanüstü bir yükselmeyle 31’inciliğe yerleşerek bu yıl da Türkiye birinciliğini korudu. Ayrıca cinsiyet eşitliği alanında da dünyadaki ilk üç üniversiteden biri oldu.

Devam için Devamı için

 

KOÇ ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’NİN EQUIS AKREDİTASYONLU TEK ÜNİVERSİTESİ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Koç Üniversitesi, yönetim bilimleri ve işletme alanında faaliyet gösteren yükseköğrenim kurumlarının kalite değerlendirmesi ve gelişimi amacıyla oluşturulan Avrupa Kalite Geliştirme Sistemi (EQUIS) tarafından yeniden akredite edildi. Koç Üniversitesi, Türkiye’den bu akreditasyonu alan tek akademik kurum olma özelliği taşıyor.

Devam için Devamı için

 

PROF. DR. FİLİZ ÇALIŞLAR YENİŞEHİRLİOĞLU’NA
FRANSA ULUSAL LİYAKAT NİŞANI

Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) Direktörü Prof. Dr. Filiz Çalışlar Yenişehirlioğlu, Osmanlı Sanatı ve Mimarisi alanındaki çalışmalarının yanı sıra, Fransa ve Türkiye arasındaki akademik ortaklıkların, entelektüel birikimin ve sivil toplum alanında girişimlerin canlandırılmasına yaptığı değerli katkılarından dolayı Fransa Ulusal Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı.

Devam için Devamı için

 

DOÇ. DR. SEDAT NİZAMOĞLU YÖK BİLİM DİPLOMASİSİ
ÖDÜLÜ‘NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Özel Alan Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez verilen Bilim Diplomasisi Ödülü’ne Koç Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu layık görüldü.

Devam için Devamı için

 
 

PROF. DR. SEDA KESKİN AVCI ChERD’İN LİSTESİNDE EN SEÇKİN 20 BİLİM KADININDAN BİRİ

Kimya Mühendisliği alanındaki en köklü dergilerden biri olan Chemical Engineering Research and Design’ın (ChERD) bu yıl ilan ettiği “Dünyanın En Seçkin 20 Bilim Kadını” listesinde, Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Keskin Avcı da yer aldı.

Devam için Devamı için

 

KOÇ ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜK OFİSİ

BÜLTENLERİNİ
OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN PROJELERİNE AVRUPA ARAŞTIRMA KONSEYİ’NDEN ÖNEMLİ DESTEK

Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. M. Erdem Kabadayı ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cengiz Onbaşlı, sosyal bilimler ve mühendislik alanlarında yürüttükleri projelerle Avrupa Araştırma Konseyi’nin (ERC) desteğini almaya hak kazandılar. ERC’nin Türkiye’de desteklediği 40 araştırmanın 23’ü Koç Üniversitesi akademisyenlerinin imzasını taşıyor.

Devam için Devamı için

 


AVRUPA KOMİSYONU UFUK AVRUPA PROGRAMI’NDAN
ÜÇ YENİ PROJEYE DESTEK

Koç Üniversitesi sunduğu mükemmel araştırma ortamı, yetkin ve seçkin öğretim üyesi kadrosu ve disiplinlerarası çalışmaya verdiği önem sayesinde, bir kez daha Avrupa Komisyonu tarafından Ufuk Avrupa Programı kapsamında üç projeyle desteklenmeye layık görüldü.

Devam için Devamı için

 

TEDAVİSİ OLMAYAN ALS HASTALIĞINA
ÇARE OLABİLECEK ÖNEMLİ BİR PROJE

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Nazlı Başak ve Dr. Öğr. Üyesi Hamza Syed “Ağız ve Bağırsak Mikrobiyomu ve Türevleri Metabolitlerin ALS Oluşumunda Farklı Cinsiyetler Üzerinde Etkisi” başlıklı projeleriyle Kanada Sağlık Araştırmaları Enstitüsü/Uluslararası Gelişim Araştırma Merkezi (CIHR/International Development Research Centre) tarafından desteklenmeye hak kazandılar.

Devam için Devamı için

 

COVID-19 İLE MÜCADELEDE
YENİ BİR MOLEKÜL

Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Tuğba Bağcı Önder ile KUTTAM’dan doktora sonrası araştırmacı Dr. Alişan Kayabölen ve ekip arkadaşları, COVID-19 salgınına neden olan SARS-CoV2 ile mücadelede yeni bir molekül tasarladılar.

Devam için Devamı için

 

AKMED’DEN YENİ SERGİ: HAYVANLAR VE PARALAR

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (AKMED) Antalya Kaleiçi Müzesi’nde açtığı “Hayvanlar ve Paralar: Antik Çağ’dan Günümüze Paralar Üzerindeki Hayvan Görselleri” başlıklı yeni sergisi, 30 Eylül 2023’e kadar devam edecek.

Devam için Devamı için

 

KUSİF: HAYVANLAR VE PARALAR SOSYAL GİRİŞİMLER VE SORUMLU ŞİRKETLER BİR ARAYA GELDİ

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’nun (KUSIF) ortaklığında gerçekleştirilen Sosyal Girişim İstanbul Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan PartnerUp Hızlandırma Programı’nın beş aylık ilk döngüsü tamamlandı. Programın ilk döneminde 11 girişim desteklendi.

Devam için Devamı için

 

KOÇ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİCİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

KOÇ ÜNİVERSİTESİ - CIPS SATINALMA
ÇEVRİMİÇİ SERTİFİKA PROGRAMI

Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programları ve İngiliz Satın Alma ve Tedarik Enstitüsü (CIPS) ortaklığıyla gerçekleştirilen Satın Alma Sertifika Programı, Şubat 2023’te katılımcılarıyla buluşacak.

Devam için Devamı için


TURQUALITY® HİZMET SEKTÖRÜ 4. DÖNEM VE TURQUALITY®
ÜRÜN GRUBU 20. DÖNEM PROGRAMLARI

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteği ve iş birliğiyle yürütülen TURQUALITY® Hizmet Sektörü 4. Dönem ve TURQUALITY® Ürün Grubu 20. Dönem Programları, 21-22 Ekim’de yüz yüze eğitimler ile başladı.

Devam için Devamı için

 

VERİ BİLİMİ ÇEVRİMİÇİ SERTİFİKA PROGRAMI

Katılımcılarla ilk defa buluşacak olan Veri Bilimi Çevrimiçi Sertifika Programı, veri bilimi sürecini teorik ve pratik yöntemlerle deneyimleme imkânı sunuyor.

Devam için Devamı için

 
 
Koç Üniversite Logo
 

Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Ofisi

Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer - İstanbul
Telefon: +90 212 338 10 00
E posta: kurumsal@ku.edu.tr